anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am observat ca majoritatea utilizatorilor dupa TPU folosesc t de la "tantar", s de la "sarpe" si alte litere.
Stiu ca poti face asta pe Google Translate. Scrii un cuvant care contine litera dorita si o copiezi.
Mai exista alta modalitate? Poate la tastatura...

3 răspunsuri:
| VladGH a răspuns:

Pai schibi limba la tastiera in limba romana, doar ca va trebui putin timp sa te obisnuiesti, pentru ca la tine presupun trebuie sa fie tastiera cu alfabetul american. Iti cumperi tastiera cu alfabet roman si schimbi limba de tasta de la calculator. Bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa se adauga o limba de scriere la tastatura. In cazul de fata: diacriticele limbii romane.

http://office.microsoft.com/......54267.aspx

Cauti Romana - Standard de la Windows 7 incolo. Pentru ca acel model de tastatura nu inlocuieste Y cu Z ca in modelul tastaturii de pe Windows XP.

Cum activezi diacriticele pe tastatura? Implicita este comanda Alt-Shift(din partea stanga a tastaturii). Acum îți scriu și eu cu diacritice dar nu obișnuiesc(decât în documente Word sau scrieri importante, nu siteuri de socializare sau bloguri) din motive lesne de înțeles pentru cineva cu ocupațiile mele.

| VladGH a răspuns:

Adica ai literele ț, ș, î, ă? Incearca sa tastezi Alt si apoi tasta unde este litera. Daca nu merge atunci schimbi limba romana la tastiera. Ce Windows ai?