| AlinaBuc a întrebat:

am si 5eu o problema destul de suparatoare. nu prea ma pricep la calculatoare nu pentru ca nu m-ar duce capul dar niciodata nu m-a pasionat atat de tare incat sa-mi bag nasul peste tot asa ca de fiecare data cand am o problema cu el il duc la iubitul meu sa-l repare. in urma cu ceva timp mi-a instalat un program de spionat pe care l-am detectat fara sa vreau(m-a cam subestimat totusi, era destul de vizibil) dar am inteles ca exista si alte programe greu se observat de cineva nepriceput ca mine. m-am saturat sa ma simt mereu spionata asa ca va rog frumos spuneti-mi cum pot detecta un program spywere.

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Un program spyware bun e greu de detectat, mai ales daca esti incepator in ale calculatoarelor. Eu, care sunt undeva la nivel mediu, pot face diferenta intre programele pe care le foloseste calculatorul meu si unul care este instalat ulterior de cineva sau se autoinstaleaza pentru a-l dezinstala, in cazul in care este vizibil acest lucru, insa un program spyware bun e instalat, si nici nu bagi de seama ca e acolo, trebuie sa ai cunostinte avansate in domeniu pentru a-i observa prezenta.
Daca vrei sa nu fii spionata, e o modalitate foarte simpla de a scapa de spionare: scoate calculatorul din priza. Neavind curent, oricit de bun ar fi programul instalat, el nu va functiona.

| AlinaBuc explică (pentru cristi202):

Daca il scot din priza eu calculatorul nu-l ma folosesc niciodata? adica o sa stau fara calculator ca sa fiu sigura ca nimeni nu ma spioneaza?

| al3xander a răspuns:

Incearca sa folosesti urmatoarele utilitare
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Malwarebytes-Anti-Malware.shtml
http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
da, pai acuma depinde si ce "hacker" o fi el, adica daca e un cretin care a luat un trojan care sa-l faca el cum vrea il vei gasi cu utilitarele astea, daca e unul smecher care se pricepe cum trebuie la informatica atunci a facut el unul care este greu de detectat. iti recomand sa folosesti utilitarele alea si ATENTIE! trebuie sa dezactivezi orice antivirus cand faci scanarea cu ele.
PS: prietenul tau e cam nesimtit ca sa nu zic idiot.

| AlinaBuc explică (pentru al3xander):

El se pricepe foarte bine la calculatoare momentan din asta isi castiga existenta. deci omul e bun. si intr-o zi chiar mi-a zis ca daca vreau sa fiu spionata imi pune un program pe care nu o sa-l gasesc oricat l-as cauta. si da sunt de acord ca este nesimtit. prima data am trecut cu vederea a doua oara nu o sa mai fac la fel

| SilviaDulcik a răspuns:

Greu, foarte greu.

Aceste programe sunt facute sa fie ascunse bine in calculator.

Recomandarea mea este un calculator cu sistem de operare - Windows 7 sau 8.1, cu un antivirus bun - Norton, Kaspersky sau Microsoft Security Essentials si cu aplicatie precum Adblock pentru oprirea reclamelor pe internet (aplicatie ce se gaseste in magazinul de add-ons al sistemului de navigare pe internet).

Daca aveti toate acestea si tot intra virusi in calculator de pe internet, va sfatuiesc sa aveti mare grija pe ce site intrati.

| DanielPH a răspuns:

Un program spion poate fi eliminat foarte simplu din calculator : 1) poti folosi CCleaner daca este unul foarte rezistent resofteaza Pc un program bun ar fi : Silverlight