Nikon sigur. Are 10 MP, are zoomul bun, desi si sony`ul acela are zoom bun si parca 12 MP, dar eu am un Nikon de 9 MP si face niste poze super! Deci... nu neaparat megapixelii sunt importanti. Modul acela de care zici se numeste macro, si iese mai bine la Nikon, pentru ca distanta focala minima e de un centimetru. Poze foarte focalizate pe ceva nu o sa gasesti decat la aparatele profesionale, acelea cu obiectiv. Sunt obiective cu care iese totul blurat in spate, obiective care focalizeaza in 3 puncte, in 6...depinde. Dar si costurile sunt destul de mari.
In concluzie... Recomand Nikon. Dar... daca tot dai atatia bani ai putea sa iti iei un Dslr Nikon d40(e cu 2-3 mil in plus). E ok sa incepi sa pozezi cu el si ii poti adauga si diferite obiective... deci chiar e ok. Daca insa nu iti permiti acele milioane in plus, recomand Nikon L100, daca vrei calitate.
Am citit caracteristicile de la ambele aparate. Cred ca orice ai alege o sa iesi in castig Sunt aparate foarte bune Chestia cu fundalul incetosat nu am vazut specificat la niciunul.
Amândouă sunt la fel de proaste. Poze de care zici tu, adică artistice, nu o să faci decât cu o cameră profesională (dSLR), ce depășește lejer 1500 de lei. Asta o variantă cu obiectiv stock, dacă mai punem în calcul și un obiectiv -relativ- performant, ajungem la sume de peste 2000 de lei.
Eu aș lua un Canon la banii ăștia, sau un Panasonic FZ28, sau un Sony H20...
Si eu am un Nikon, dar e Dslr.
Prima data mi. a fost cam greu sa umblu cu el.Cand faci o poza trebuie sa setezi mai multe lucruri.Iti recomand Nikon cu cea mai mare placere!
Daca iti place asa de mult sa faci poze artistice, cumpara Nikon-ul.Cum spune xibalba, nu conteaza mp.Conteaza firma.
De exemplu: Nikon, se numara printre cele mai bune aparate!
Oricum e alegerea ta!
Bafta!