| Andreiku a întrebat:

Am un amplificator ( o statie ) SONY de 100w, are 2 canale. Cand leg boxele la ambele canale in una se aude mai tare si in cealalta mai incet! Daca leg ambele boxele la canalul drept se aude foarte bine iar daca le leg la cel stang se aude incet! Care o fi problema?

4 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Problema e ca-ti bati joc de statie! Cum sa legi 2 boxe pe un canal? Sa belesti canalul?

| Utilizator1234 a răspuns:

Ori faci tu o confuzie in legatura cu acele canale propriu-zise, ori sunt eu indus in eroare de descrierea ta. Daca amp-ul tau are A+B inseamna ca pe A poti lega 2 boxe iar pe B acelasi lucru. Pentru a lega boxe pe A+B trebuie respectata impedanta specificata de producator (de obicei mai mare decat variabila din A/B). Specifica modelul boxelor si al amp-ului.

| Andreiku explică (pentru Utilizator1234):

Boxele sunt SONY de 70 amp. Statia are in spate 4 dinalea nu stiu cum sa la zic unde bag firele de la boxe - + - + si ma gandeam ca daca leg doua boxe fecare la + si la - pe un singur din ala si pe altul mai leg doua are ceva?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Andreiku):

Acelea sunt de fapt canalele, ai A cu un + si un - si B cu un + si un -. Fiecare pereche de boxe se leaga pe canal. Atentie insa la specificatiile producatorului (impedanta in ohmi) cand legi 4 boxe.