| bocascity a întrebat:

Am un calculator cu un procesor AMD Athlon XP 1500+. Si placa de baza cred ca se numeste via apollo kt133.Probleam e ca am o memorie de 256 sdram pc133(stiu ca e mica). Am mai gasit una tot sdram de 128 pc133 am pus-o si merge.Imi arata folosind aida32 ca am una de 128 si una de 256 dar cand deschid calculatorul la memory testing imi apare doar 256 ram si cand dau la task manager tot cum aveam inainte 653.876 memorie.De ce nu mi-a pus-o si pe aia de 128? Normal cred ca trebuia sa am vreo 394 ram si la task manager vreo 900.000.Cum stiu cat imi suporta placa de baza.Care e maximul de ram pus? Ajutati-ma si la probleam asta si la cea de sus.Multumesc

1 răspuns:
| ExpertHost a răspuns:

Pai vezi intai cate sloturi ai pe placa, a pai fa-i un test benchmark ca sa vezi la ce frecventa maxima iti merge. Sincer, mai bine schimbi placa de baza ca sa nu zic tot calculatorul deoarece sdram nu mai gasesti oriunde si daca gasesti nu isi face pretul. Ca idee, orice RAM ai pune, chiar daca e mai mare decat frecventa placii de baza, tot la valoarea placii iti va functiona. Incearca sa gasesti ceva la SH ca sa te coste mai putin.