Aceasta problema NU APARE DE LA PRAF SAU SCAME: praful sau alte astfel de materii doar accentueaza problema. Sa iti spun ce se intampla: pe placa de baza se afla procesorul, pe procesor un radiator iar pe radiator un ventilator. Procesorul, dupa un timp de functionare se incalzeste, iar ventilatorul impreuna cu radiatorul au rolul de a mentine constanta temperatura procesorului. Calculatorul este setat ca la supraincalzirea procesorului(daca depaseste un prag de siguranta de exemplu 60-70 sau 75 grade celsius) sa se inchida. Daca pc-ul tau se inchide asa des inseamna ca ori procesorul este aproape de defectare(putin probabil) ori ventilatorul sau radiatorul nu mai functioneaza cum trebuie. INCA CEVA: sub radiator este un gel alb, acel gel face posibil transferul de caldura a procesorului la radiator care este racit de ventilator. O cauza foarte probabila ar fi ca acel gel s-a uscat si nu mai face bine transferul de caldura, deci iti sugerez sa te duci la un service sa iti schimbe acel gel, sau daca il inlocuiesti tu ai mare grija: trebuie sa stergi foarte bine gelul vechi si sa pui o singura picatura mica din gelul nou.
Cel mai bun raspuns l-ai primit deja. Curatarea prafului. Dar nu este de-ajuns. Demonteaza radiatorul procesorului, curata acea pasta (care acum este ca faianta) cu multa grija, atat de pe procesor cat si de pe radiator. Fara sa zgarii!
Pasta (care ajuta transferul termic) se intareste in timp si astfel, caldura din procesor nu se disipa in radiator.
Cumpara pasta noua, foloseste-o si pune totul la loc.
Il cureti de praf, si eu am avut aceasta problema, mi se dadea restart din 10 in 10 minute, si l-am curatat si nu imi mai facea nici-o figura
Pai ori ceva din windows a fost sters ori calulcatotul tau a ajns la o varsta in care nu mai poate