| tteo91 a întrebat:

Buna. Am un laptop care nu imi mai functioneaza si am niste programe pe el care mi le trebuie. Si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate de a le salva cumva? Mai un Pc, as putea conecta hardul de la laptop la PC printr-un cablu sau ceva? Si sa le pot salva? Sau exista vreo posibilitate prin care sa salvez programele de pe hardul de la laptop pe un PC? Nu am alt laptop in care sa bag hardul.

7 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Ce mare inginerie?
Descarci programele de pe site-ul mama al acestora.

| sierra1 a răspuns:

Scoți hardisc-ul, il bagi in chestia din link și salvezi de pe el, ca de pe un stick

https://www.emag.ro/......DDYB99BBM/

| mihai69 a răspuns:

Da, poți pune hardul de la laptop la PC cu ajutorul unui adaptor, dar nu cred că vei putea "salva" programele. Din (cel puțin) două motive:
- ca să poată rula, un program trebuie instalat, nu copiat. La instalare mai sunt adăugate fișiere și în alte foldere decât cel unde e pus programul p.z. plus chei noi prin regiștri etc.;
- dacă e făcut pentru un sistem de operare mai vechi, e posibil să nu poată rula, chiar dacă e instalat ca la carte și rulat în "compatibility mode". Poate cel mult pe o mașină virtuală cu acel s.o.
Vestea bună este că poți salva toate datele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da dar ai mare grija. Ia hardul sau ssd-ul, pune-l in pc si booteaza in mod normal, cu hardul de la pc. Daca nu apare ala de la laptop in my computer atunci intra in disk manager si scrie aici ce iti arata. Daca trebuie formatat atunci e bai, daca trebuie doar sa ii pui o litera atunci e ok

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da, se scoate hardul si se baga intr-un rack extern pe care il conectezi la desktop.

Bula
| Bula a răspuns:

Programele instalate pe laptop nu se pot rula "direct" pe PC, din mai multe motive tehnice (enumerate mai sus si de #mihai69 ).
Poti salva doar datele (fisierele) facute cu acele programe.

Trebuie sa procedezi astfel:
1. Scoti hard disk-ul din laptop si il conectezi la PC (la nevoie folosesti un adaptor).
2. Intrii pe acel hard disk, pe (fosta) partitie "C:", folder-ul "Program Files" si iti notezi numele exact a tuturor programelor, de care ai nevoie (eventual si producatorul)
3. Cauti, descarci si instalezi pe PC programele care-ti sunt necesare (eventual incerci sa le instalezi din kit-urile vechi, daca le ai pe hard didk-ul laptop-ului).
4. Copiezi (de pe hard disk-ul laptop-ului) pe PC fisierele necesare tie si le folosesti cu programele instalate pe PC.

| flixbuster a răspuns:

Daca ai programe instalate (eventual si cu licenta) nu merge sa copiezi pur si simplu programul.

Cea mai eficienta solutie in acest caz este o imagine HDD si virtualizare completa - asa pastrezi tot ce ai pe HDD in sensul ca ce rula inainte pe laptop va rula acum intr-o masina virtuala pe PC (asta daca te tine HW-ul de pe PC).