Daca folosesti mult laptopul conectat la retea e bine sa scoti bateria. Asa vei avea parte de ea mai mult timp. Orice baterie are un numar maxim de cicluri de incarcare si descarcare, dupa care devine inutila si trebuie inlocuita cu una noua.
O incarci pana la 100% apoi o depozitezi intr-un loc uscat si ferit de razele soarelui.
La un interval de 3-4 saptamani o reincarci. Daca e Li-ion poate fi lasata 2-3 luni fara sa o incarci.
Apropo ce laptop ai? Zici ca e nou. Sunt curios pentru ca vreau sa-mi cumpar si eu unul nou. Sunt adeptul bateriilor detasabile. Am fost prin magazine si nu prea am vazut laptopuri cu baterii detasabile.
Succes.
Daca stai mult pe laptop, e recomandat sa-l folosesti conectat direct la priza, fara baterie.
E o masura de protectie si pentru baterie.
O detasezi de dispozitiv, dar fara a fi descarcata (sa aiba macar 80% energie).
Atunci cand bateria sta in repaus mai mult timp, se recomanda ca la momentul depozitarii sa fie incarcata cel putin 50%.
Eu ma uit de obicei la seriale pe laptop... Si daca scot bateria unde sa o țin? Contează asta?
"Odată înlăturată bateria, o puteţi depozita într-un loc uscat şi ferit de razele soarelui, la o temperatură ce nu depăşeşte 25°C."
http://www.go4it.ro/......i-7897265/