anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un notepad deci fara unitate optica.E distrus zic, mi-a dat si imi da multa bataie de cap.Procesorul merge la maxim,sterg din procese si tot apar altele care sunt in proces. Acum vad ca sistem idle incepe sa urce, dar e un fisier explorer.exe care ia 50 % din procesor. Daca il opresc si sterg de tot acest explorer.exe, ce se intampla.Am auzit ca explore.exe poate fi si un virus,mie imi spune ca e aplicatie.
Si inca o intreebare: As renunta la atata bataie de cap si as reinstala windows-ul dar nu am unitate optica,deci,cum pot reinstala din nou windows-ul la un notepad? Daca copii windows-ul in imagine pe desktop,va rula? Si apoi sa-l scot sa-l sterg pe celalat.Tin sa spun ca memorie e destula,dar asa cum am zis, procesorul e aproape la amxim si abia se misca. O solutie? Dau fundita.

Răspuns Câştigător
| AlexandruManase a răspuns:

Poate notebook, nu notepad. Explorer.exe reprezintă desktopul, dacă-l închizi, îţi vor dispărea iconiţele de pe desktop şi bara de jos, va rămâne doar backgroundul.

#VERIFICĂ ŞI TEMPERATURILE, O CAUZĂ A ÎNCETINIRII VITEZEI DE EFECTUARE A PROCESELOR

Poţi să reinstalezi windows-ul cu un stick sau altă unitateoptică pe usb.

| anonim_4396 explică (pentru AlexandruManase):

Notebook,scuze.Asta-i prima oara cand pun mana pe din-astea. Nu e fierbinte, nu cred ca adin cauza temperaturii, procesele sunt asa: explorer.exe 49- 52 %, sistem idlle 40 % si taask-ul 3-4 %. O sa verific si temperatura.Baiatul cu notebook-ul zice ca nu a mai schimbat deloc win de multi an, de deschis nu la deschis sa curete cooler-ul.Aerul nu ese fierbinte din el, este cald, acceptabil ca si la celellate laptop-uri sau calculatoare.Totusi o sa verific si temperatura. Dar de azi dimineata tot opresc procese de update din taask manager.Sterg una, papare alta.Acum am vazut ca idlle a mai crescut, dar acel explorer.exe e la 50%. E normal sa fie asa, sa dau vina pe procesor ca e mic? E un Intel Atom CPU N450 1.66 1, 67 GHz

| AlexandruManase a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiind notebook, e şi normal să fie înghesuit. Procesorul este foarte slab, bănuiesc că şi ram-ul... Dacă vrea să-i meargă mai ok, să reinstaleze windows-ul.

Ats avreau si eu, am la indemana un cd, dar ...cum sa-l reinstalez? Da-mi o idee.Am si calc meu cu unitate dar cum procedez?

Dacă notebook-ul nu are unitate optică nu are rost să te complici.

#Dacă totuşi vrei să faci un cd, iei un windows de pe net, iei imageburn, bagi cd în unitate, selectezi fişierul cu imaginea (windows) şi dai Write file to disc

Mersi,o sa incerc sa fac un stick boot-abil, poate, poate.laughing Mersi.

Asta voiam şi eu să-ţi sugerez.

6 răspunsuri: