| r3laxX a întrebat:

Buna,
Am un Optiplex GX620 si mergea totul perfect pana mi-a venit mie la cap sa pun ubuntu. A mers si asa ceva vreme pana nu stiu de ce dar de la o vreme nu mai boota. Am pus kubuntu pentru ca in imagini arata destul de interesat... si cu el s-a intamplat acelasi lucru.
Acuma vreau sa pun XP SP3 dar dupa ce se incarca toate chestiile alea zice ca nu gaseste nici un hard disk sau ca nu e bine pus sau... O poezie intreaga pe scurt.
Am tot schimbat firele de la HDD le-am bagat si scos de zeci de ori dar numa nu merge.HDD nu il pot scoate sa vad daca nu e ars pentru ca e sub placa optica si ce-a pentru dischete si nu pot sa-l scot.
In bios nu gasesc de unde sa fac setarile pentru ca HDD sa fie pe primul loc dar si asa ar trebui sa mearga.Am pus si un cablu SATA de la vechiul calculator si nici asa.

Aveti idee ce poate sa aiba?

2 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Ce e aia placa optica? S-a dus hardul. Orice hard se poate scoate! Cum a fost bagat asa se si scoate! Nu hardul trebuie sa fie pe primul loc, ci unitatea optica ca sa poti boota de pe ea!

| CinevaNou a răspuns:

E posibil sa fie pe duca hardul. Booteaza cu un livecd de linux si scaneaza-l de bad-uri.