Daca schimbi placa de baza cu una pe skt1150, procesorul actual trebuie schimbat si el.
De asemenea, presupunem ca ai schimba procesorul si placa de baza, ram ai zis ca o sa cumperi tu, dar ramane placa video. Ei bine, placa ta video e praf, e vai de ea. Integrata din placile de baza cu socket 1150 e in cel mai prost caz de 2 ori mai performanta decat placa ta video actuala, si in cazuri favorabile, de 3 ori mai performanta decat placa ta video actuala.
So...
De asemenea, nu merita nici sa schimbi cu o alta placa de baza pe skt775 dar ddr3. Asa ca, mai pe romanteste, ori schimbi totul, ori nimic.
Iar daca in vara apuc sa imi cumpar acest calculator: http://www.emag.ro/......TZBBBM/,ce lipsuri are? adica vreau sa il folosesc mai mult pentru jocuri gen Far cry 3.
Saluatre!
Pentru inceput procesorul tau are socket 775, placa de baza pe care o cumperi tu are socket 1150 nu se potriveste de loc.
Ascultă la mine, mai bine ai păstra tot aşa cum e şi ai mai pune nişte ram, dacă ai deja 3-4 gb, nu mai ai ce schimba, nu e o diferenta imensă între DRR2 şi DRR3, mai bine ţi-au lua o placă video mai bună ţinând cont că procesorul tă e bunicel, îţi recomant un ATI Radeon HD 7750 sau un nVIDIA GTS.
Cât despre soketuri, fiecare procesor şi fiecare placă de bază e făcut pentru un anumit soket. Dacă un procesor e pe soket 1150 nu poate fi pus pe o placă de bază care are slot 1155 sau 2011 sau altele, şi invers e la fel.
Am doar 1GB de ram, iar DDR2 costa destul de mult, as vrea sa-mi bag 4 BG
Nu zice nimeni că trebuie să cumperi plăcuţe noi, ia ceva la mâna a doua şi ajungi destul de ieftin, depinde acum şi câte sloturi ai pe placa de bază, cel mai probabil ai 2, vinde-o pe asta de 1 gb şi cumpără 2 de 2gb, te ajunge undeva pe la 150 lei maxim.
Ai face o greşeală să cumperi ram DRR2 nou pentru că e prea scump şi nu o să se mai folosească în câţiva ani.
anonim_4396 întreabă: