| Frija_Sergiu_1998 a întrebat:

Bună! Aș vrea să aflu dacă ssd-ul Goodram SSDPR-CX400-01T-G2 (1024 Gb) este compatibil pentru Lenovo z710 20250?
Și dacă pot verifica și eu această informație? Mersi anticipat.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

De cand hardurile se fac pentru un anume calculator? Orice calculator merge cu orice hard, cu absolut orice hard, doara sa nu aibe conectie sa zici ca nu ar merge.

Sa verifici aceasta informatie? Chiar de un hard ar fi mai mare decat ar suporta mai stiu eu ce calculator si tot ar merge, doar ca nu lar vedea de cat este, o sal vada cat poate acel calc sal vada.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Am uitat sa mai zic ceva.Sa fii sigur ca un anume hard este bun pentru ce ai tu, Treb sa te uiti la placa de baza, ce conectii sunt.Conectie pentru gard este sigur,fara ala nu ai ce rula,dar zic sa stii ce anume sa cumperi.
In fctie de ce calculator ai,mai nou,mai vechi, alea au conecttii diferite, ca urmare poti instala un anume hard, ori orice tip de hard.
Ce ai tu merge sigur, pentru ca hardu ce arati are conectie SATA, deci merge atat la calc vechi cat si noi.

Mai depinde si ce cat poate vedea calculatorul tau ca si capacitate.Adica un calculator poate vedea ca si hard pana la o anumita capacitate,asta poti vedea,ori stii daca ai specificatiile placi tale de baza,acolo scrie pe undeva cat suporta, de fapt cat suporta arata cat vede placa de baza.

Mai sunt calculatoare mai noi, care au si porturi, ori conectii, cum le mai zic oamenii PCIe, ori M.2 ca urmare tu stiind astea, cumperi ce crezi tu ca ar fi mai bun pentru tine, ori de ce bani ai.

Mai conteaza si viteza de transfer.Aia ce auzi citeste si scrie,deci degeaba sa zic pui nu stiu ce hard racheta,daca calculatorul tau nu are acel port cei asigura hardului sa scrie,ori sa citeasca cu viteza aia.
daca ai vazut sunt harduri SATA II sau SATA III, de conectat merg, dar alea arata ca au viteza diferita.
In orice caz, ce ai pune de functionat o sa functioneze, dar de exemplu ai un hard ce poate avea dau un exemplu asa teoretic sa ai idee, deci hardu poate avea viteza de 600 mbgs, dar calculatorul poate doara 300.
Hardu va functiona dar va avea viteza calculatorului nu a hardului,asta daca conectiile nu-s de acelasi tip,aceiasi generatie etc.
Dar e bun oricum,pentru ca daca ai un calc vechi,poti lua un hard mult mai bun,il folosesti,apoi poate cumperi alt calc mai bun,o sa pasterzi hardu si pui la alt calculator.

Chestia se pune de bani, daca calculatorul nu-i capabil de anumite performante, nu are rost sa cumperi ceva ce no sa poata functiona la cat e capabil, de aia oamenii de regula cumpara piese care pot fi folosute la capacitatea lor, mai mari n-are rost ca nu pot functiona mai mult decat ii da voie calculatorul, Deci hard mai performant la un calc slabut is bani irositi.

Scuze ca am scris cam mult.

| Frija_Sergiu_1998 explică:

Mulțumesc pentru răspunsuri!