Pe tabletă, șevalet sau bloc de desen, nu contează decât talentul și îndemânarea ta. Dacă le ai, vei avea rezultate, altfel arunci bani aiurea.
In general ajuta, mai ales la pictura digitala, dar nu numai.
Oriunde ai de folosit brushuri
și BrushTool-ul (pentru a crea o masca, respectiv a ascunde sau afișa zone dintr-un layer aflat dedesubt)
o tableta grafica te ajuta sa lucrezi mai precis și mai rapid.
Trebuie doar sa te obișnuiești cu ea.
Eu am o XP-Pen Deco01v2 de care sunt foarte mulțumit (putea totuși sa aibă mai multe opțiuni în programul de control), dar nu o folosesc zilnic, domeniul meu de activitate fiind altul.
Wacom sunt desigur cele mai bune, dar primești cel mai putin de la ei, într-un buget dat. Daca dorești un Wacom la fel de performant ca un XP-Pen sau un Huion de 50euro, trebuie sa scoți din buzunar măcar 75e.
Daca personal o sa mai iau vreodată alta, va fi probabil Huion.
Am un prieten care are o tableta Wacom de vreo 200-300 lei care s-a apucat de desenat si i-au iesit chestii destul de bune, deci se poate, conteaza de altfel foarte mult si programul de desen pe care il folosesti, un paint tool sai, photoshop
Tableta grafica e Ok.
Dar totuși dacă vrei sa devii mai buna in ceea ce se numește arta
In loc de tableta grafica îți poți lua câteva ore de pregătire, sau materiale Profesioniste.
Eu aceasta alegere am făcut-o acum ceva timp, când încă eram la liceu cu profil artistic.
Salutare,daca chiar ai inclinatie spre arta si daca chiar iti place cu adevarat, ar fi o idee chiar excelenta sa achizitionezi o tableta grafica.