| cozmalau a întrebat:

as vrea sa imi tunez bicicleta ca in videoclipul :
http://www.youtube.com/watch?v=BEf6-Xdo... F968E96A06
dar eu pun pe un sir din cele 3 pe roata 7-8 leduri la o distanta de 7-10 mm dar alimentarea vreau sa o fac de la o baterie de 9v care o lipesc in mijlocul spitelor pe ax, vreau sa stiu daca bateria duce 21-23 de leduri legate cate 3 in serie deoarece nu scrie pe baterie cati ma duce.

3 răspunsuri:
| SuicideSilence a răspuns:

Pentru 3 led-uri inseriate iti trebuie ~12v.
sa pui 21 de led-uri pe o singura baterie este enorm. mai mult ca sigur nu o sa le aprinda. iar daca o face, lumina o sa fie foarte slaba si de scurta durata.
ideal, daca se poate, este sa pui cate o baterie pentru fiecare 3 led-uri inseriate. dar si asa o sa se descarce destul de repede.
le poti lega insa la un dinam. (pui o punte si un condensator ca sa faci din c.a. - c.c) si nu o sa mai ai probleme cu alimentarea. (dar si dinamul da curent limitat. nu poti lune led-uri la infinit)

| cozmalau explică:

Da am un dinam care inauntru punte redresoare dar porblema este ca unde leg o parte din el de ex +? deoarece masa(-) o pun pe cadru si ajunge la spite dar cum fac sa ajunga si + ca daca leg la spite cand invart roata se infasoara cablul.

| SuicideSilence a răspuns (pentru cozmalau):

Ti-am lasat un mesaj pe privat