In primul rand ai nevoie de un IDE, si presupunind ca ai un WIndows instalat, minim 7 SP1, atunci descarca si instaleaza Visual Studio 2015 Express Comunity Edition de aici: https://www.visualstudio.com/en-us/downloads/download-visual-studio-vs.aspx
C# e un limbaj folosit in ecositemul Microsoft pentru dezvoltarea de aplicatii de tot felul de la web la mobile. Daca vrei sa-l folosesti si pentru MAC folosesti Xamarin si un MAC. Din pacate.net nu e prea prietenoasa cand vine vorba de cross platform, de aceeam, asa cum spunea si suntserios poate ar fi bine sa inveti Java decat C#. In privinta documentatiei exista pe net. Sper ca stii engleza bine, caci altfel mai intai inveti engleza si dupa aia limbaje de programare.
Eu zic sa inveti C++ cum trebuie mai ales partea de programare orientata obiect. Pe urma trecere la un nou limbaj nu e decat o chestie de folosire a documentatiei si atat
C++ il invat la scola, dar nu stiu daca o sa fac si programare orientata pe obiect la liceu.
Partea cu programarea pe obiect este grea?
si in ce consta?
Cel mai probabil nu vei face la liceu POO si da sunt niste concept un pic mai dificile, nimic de neinteles insa.
In loc sa iti bati capul cu un limbaj nou mai logic este sa il aprofundezi cunostintele de programare in limbajul pe care il stii deja. Nu faci la liceu POO atunci inveti singurel.
Un programator bun trebuie sa stie conceptele programarii nu 100 de limbaje pe de rost. Limbajul este o unealta cu care pui in practica cunostintele de programare
Atunci poate ar trebui sa invat mai mult C++.
Dar la facutate de informatica se face Poo si C#?
Da se face POO la facultate, insa nu se fac asa cum crezi tu limbaje. In principiu ai de ales in ce tehnologii sa pui in practica ceea ce faci pe al cursuri, nu prea iti impun profesorii un limbaj anume decat daca e cazul. Oricum se face mai multa Java decat C#
Pentru ce veri sa inveti c#? doar asa de dorul lelii? tot ce poti face in c# poti face si in c++, deci?
Vreau sa invat C# pentru ca in el pot face un program cu interfata grafica nu ca si in C++
C++ impreuna cu Qt fac exact acelasi lucru (un program cu interfata grafica), dar de fapt eu asteptam un raspuns mai specific de la tine, exact ce vrei sa faci, caci programarea nu inseamna limbajul, de altfel cineva spunea ca limbajul pentru informatica e precum telescopul pentru astronomie, doar o unealta, si asa cum alegi unealta potrivita cand vrei sa bati un cui tot asa alegi limbajul/platforma potrivita in raport cu ce fel de aplicatie vrei sa faci. Din pacate in clasicul stil al educatiei romanesti, in scolile noastre nu se invata programare ci algoritmi informatici pusi in practica cu ajutorul limbajului c++. De aceea te mai intreb inca o data ce anume vrei sa faci?
Eu vreau sa merg mai departe la facultate pe informatica si as vrea sa devin programator.
Dar inca mai am 2 ani pana sa merg la facultate si la scoala nu se face numai C++.
De aceea m-am gandit sa ma pun sa invat ceva in plus fata de ce fac la scoala C# ca sa le pot da programelor pe care le creez o interfata grafica pe care sa o pot folosi.
Da ii asa greu sa invat programare daca nu stiu engleza?
Pai. toata documentatia e in engleza, deci...
In primul rand ai nevoie de un IDE, si presupunind ca ai un WIndows instalat, minim 7 SP1, atunci descarca si instaleaza Visual Studio 2015 Express Comunity Edition de aici: https://www.visualstudio.com/en-us/downloads/download-visual-studio-vs.aspx
C# e un limbaj folosit in ecositemul Microsoft pentru dezvoltarea de aplicatii de tot felul de la web la mobile. Daca vrei sa-l folosesti si pentru MAC folosesti Xamarin si un MAC. Din pacate.net nu e prea prietenoasa cand vine vorba de cross platform, de aceeam, asa cum spunea si suntserios poate ar fi bine sa inveti Java decat C#. In privinta documentatiei exista pe net. Sper ca stii engleza bine, caci altfel mai intai inveti engleza si dupa aia limbaje de programare.
xt9000 întreabă: