Ca sa poti vizualiza clipuri 720p, sau sa navighezi normal pe internet, ai nevoie de 10-15Mb/s. Pentru descarcari de torent decente, si gaming fluent pe retea, ai nevoie de 100-200Mb/s.
Eu am internet de 500Mb/s, descarc cu aproximativ 54MB/s, iar in jocuri am ping-ul minim.
Pentru gaming fluent in retea ajunge si 5 Mbps, totul e sa ai LATENTA mica. Tu ce intelegi prin ping minim? Ontopic: depinde ce abonament ai. Normal e si 1 Mbps, si 1000...
Te-a intrebat cineva ceva?
Da, puisor, ne-a intrebat Go4Win, iar tu bati cimpii de-aiurea...
Raspunde-i lui, nu mie. Eu mi-am dat cu parerea, stiind exact ca in jocuri sub 50Mb/s am 60-70ms, iar la 500Mb/s am 30-40ms. Iar daca tu nu ai patit asa ceva, nu trebuie sa imi raspunzi mie ca vorbesc aiurea. Sper ca inveti ceva din asta... ca de obicei nu dau explicatii.
Pai ti-am raspuns tie fiindca vorbesti aiurea. Poti sa ai latenta de 30 mersi si la conexiune de 20 Mbps.
Viteza este direct proportionala cu latenta. Arata tu ca ai 30ms la 20Mb/s in jocuri precum lol sau csgo. Dupa ce ca induci lumea in eroare te mai dai si mare cu cunostintele tale incorecte.
Corect. Dar asta era acum ceva timp cand internetul era slab. In 2019 nu cred ca poti sa ai 500Mb/s dar sa ai latenta 150ms, nu?
Ba poti, normal ca poti. Depinde prin ce conexiuni trec datele de la tine catre destinatie (sau de la origine catre tine, same ***). Logica din spate ramane aceeasi.
@Go4Win: Depinde DE UNDE descarci.
Nu exista o viteza normala. Daca platesti un abonament mai scump, vei avea o viteza mai buna.
Exemplu: https://www.digiromania.ro/servicii/internet
Trebuie sa ai si un pc mai performant pentru ca sa te poti bucura de cel mai bun abonamnet.
Depinde de retea, de abonament, de conditiile tehnice. Eu am viteza mica, internet prin cablu de telefon fix si am doar 14Mb download, 0.8Mb upload.
O viteza buna cred ca ar fi peste 40Mb si la downoad si la upload.
luminita07 întreabă: