| Vikaa a întrebat:

Buna,ce parere aveti de Bitcoin, merita? A incercat cineva? Tot primesc stiri despre el si aud multe persoane chiar extrem de multumite. Nu am gasit explicatii care sa ma lamureasca destul de bine. Sper sa ma luminati careva, cu explicatii ca la al prost, multumesc.

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Bitcoin-ul este o cripto-moneda, sau moneda virtuala, nu ceva fizic precum banii.

Ideea la bitcoin este ca investitul la bursa. O cumperi cand este ieftina si o vinzi cand e scumpa iar asa scoti profit.
Pretul monedei difera in funtie de mai multe lucruri. Cere-oferta si cat sunt dispusi oamenii sa dea pe ea. De exemplu, daca o moneda ar valora 100$ si s-ar cumpara in prostie, iti dai seama ca pretul ei ar urca. Dar daca o moneda ar valora un milion de dolari de exemplu si vede ca nimeni nu o cumpara, pretul ei ar scadea.

*boom-ul* asta cu bitcoin a aparut acum cativa ani cand pretul ei a crescut foarte mult iar asa cei care au cumparat-o inainte cand pretul ei era mai mic, au vandut-o atunci si s-au imbogatit.

Eu te sfatuiesc sa nu te bagi in chestii pe care nu le cunosti, Bitcoin-ul este foarte riscant, insa si daca dai lovitura, o dai bine.

Daca tot ai chef de investii de genu, iti recomand investii la bursa in actiuni sau obligatiuni.

Cumperi actiunile unei companii in valoare de 0.5 lei si le vinzi cand o sa fie 1 leu sau 2.

De exemplu, daca cumperi 1000 de actiuni de la compania X si pretul unei actiuni este de 0.5 lei, asta inseamna ca tu investeti 500 de lei (o suma destul de mica comparand cu bitcoin). Iar cand preturile o sa creasca la 1 leu, 2 sau chiar mai mult, le poti vinde pe toate si sa faci 2000 de lei, adica 1500 profit. Adica doar cu putin cap si risc, transformi 500 de lei in 2000 de lei.

Despre investitia la bursa gasesti informatii pe tot internetul si sunt gratis. Succes!

| Vikaa explică (pentru Nemessys):

Mersi mult, acum m-am mai luminat.

| User23434 a răspuns (pentru Nemessys):

Dap, ideea e ca încă merita investiția în bitcoin. În urma cu 1-2 săptămâni, prețul acestuia a scăzut la 4k dolari, în prezent este aproape 9k. Dacă ai norocul sa investești când trebuie și sa prinzi o creștere, e perfect. Mișto explicat apropo!

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca nu ai o sufragerie plina de servere sa produca bani la greu nu merita.

| Emazio a răspuns:

Nu una buna, eu nu as investi atat de volatil. https://www.coinbase.com/price/bitcoin
Daca insa vrei sa investesti sa o faci doar cu banii pe care esti pregatita sa ii pierzi, nu cu cei esentiali traiului

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce să merite? Dacă nu știi nimic despre, scrii pe Google ce este bitcoin și întrebi, și te mai lămurești, căci este foartă multă înformație să afli. Dar dacă nu știi cum să înveștești, adică ceva mult mai mult despre toată povestea, pierzi bani. Cei ce sunt mulțumiți știu ceva, se pricep.

| Wr3nch a răspuns:

Da si nu. Merita daca ai rigs specizlizate de minat, bani de ars ca sa le cumperi si sa le ti in functiune, si creste destul.
Dar trebuoe bagati bani frumosi ca sa farmezi eficient.
Gasesti aici o abordare mai pe romaneste:
https://www.vice.com/......in-romania

| aumih16 a răspuns:

Sa cumperi cu bani virtuali! costa asta sa stii! nu e moca asa!

| DeeaCarmen a răspuns:

La mine a investit un prieten de cand a inceput. A castigat foarte mult, dar cand se ocupa el de asta erau fluctuatiile intre 200-700 euro. Acum bitcoin este intre 8000 si 12.000 si se lasase ca fluctuatiile erau prea mari.
A castigat o groaza de bani in perioa aceea.

Întrebări similare