| 22anirolF a întrebat:

Ce parere aveti despre laptopul
Laptop Dell Precision M4800 Intel Core i7-4610M 3.00GHz up to 3. 70GHz 8GB DDR3 240GB SSD Quadro K1100M 2GB GDDR5 15.6Inch FHD 1920x1080 DVD Webcam?

10 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ce destinatie va avea?
Are placa video Quadro, nu e pentru jocuri, ci pentru SolidWorks, si tot ce inseamna modelare si proiectare in programe 3D.

Si eu am in al meu K1000M.

Va merge decent si pentru editare video, insa nu fantastic, depinde mult ce program vei folosi.
De exemplu Premiere nu foloseste placa video aproape deloc, decat daca ai scene cu o tona de efecte.
Si daca ai in vizor proiecte mari, ar trebui marit RAM-ul.

Editare foto? O joaca

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Ca si fiabilitate: merita fiecare leu.
Laptopurile de genul acesta sunt produse premium, HP-ul meu are carcasa de aluminiu si din cate am vazut prin interior, sasiul pare din magneziu.
Nu sunt sigur de asta insa, dar ideea e ca-i foarte stabil, foarte solid, extrem de bine construit, racirea e eficienta, spre deosebire de laptopurile din gama mainstream.

De curiozitate: unde l-ai gasit si ce pret are?

| 22anirolF explică (pentru NLS):

Precizez că nu vreau să mă joc, o să îl folosesc doar pentru documente, muzica seriale. Și nu mă pricep deloc, asa ca am zis sa cer aici o parere

| NLS a răspuns (pentru 22anirolF):

Inteleg, dar ce pret are, in acest caz?

Daca nu folosesti acea placa video in scopuri pentru care a fost ea gandita
(proiectare (SolidWorks, Creo Parametric, Siemens NX, Autodesk Inventor),
modelare de suprafete (Autodesk 3DS Max, Maya, Blender)
editare video (DaVinci Resolve, LightWorks, etc) ),

e si pacat intr-un fel sa cumperi laptopul de fata.

Pe de alta parte, daca pretul NU ti se pare mare, ai putea sa il iei pentru calitatea constructiei, cum spuneam, e mult peste ce gasesti in magazine.

Nu am chef acum sa fac research despre modelul de fata, insa iti pot spune sigur ca acel laptop a fost peste 2000 euro cand a aparut pe piata.

*** Am si eu unul foarte asemanator din 2016, cumparat din Germania, l-am luat cu 600 euro, i-am adaugat eu un SSD de 500GB ca nu avea (deci inca 140 euro),
procesorul meu e cu o generatie mai veche decat acesta din laptopul de care spui, si implicit mai slab.

Eu spre deosebire de tine stiam ce cumpar, si mai ales motivul pentru care il vreau, si stiam ca unul nou fusese cu 4-5 ani in urma 2000 euro.

Este 1.900 RON.

Nu gasesti laptopuri noi la pretul acesta care sa ofere mai mult sau sa fie mai bune, mai bine construite, cu racire mai buna, etc.

1) Daca e de la o firma ce comercializeaza produse refurbished,
si nu de la vreun bisnitar de pe OLX...

2) si daca ai nevoie de un laptop de birou ce sa inlocuiasca un PC (banuiesc ca nu e foarte usor, ca nici al meu nu e. Aceste jucarii sunt gandite sa stea pe biroul unui inginer, arhitect, designer, nu sa le iei pe munte, nici sa stai in pat cu el pe genunchi... Dar poti face totusi asta, va fi un fel de fitness pasiv pentru picioare happy ).

3) si nu in ultimul rand, daca ti-l permiti fara sa te imprumuti

====> Asa ceva e de neratat. Cel putin din punctul meu de vedere, si asta facand abstractie de placa video pe care tu spui ca nu ai la ce sa o folosesti momentan.
Poate mai incolo o sa-i gasesti o utilitate totusi.

Poti conecta la el un monitor de 27 inch 4K in viitor. (pentru filme).
Sau un TV 4K pana la 43 inch. Am testat cu al meu si duce.

HP EliteBook 2540p i7-L640 2.13GHz 4GB DDR3 NO HDD Webcam 12.1 Inch - ar fi asta mai potrivit pentru nevoile mele? Chiar nu fac nimic mai mult decat sa scriu documente Word, prezentari PPT, sa ma uit la seriale, YouTube si sa citesc. Nu ma pricep deloc la specificatii, dar nu am nevoie de placa video wow. Asta e 500 RON

Acela nu e ok, are ecranul mult prea mic (12. 1inch)...
Procesor din prima generație Core... Asta înseamnă și grafica integrata mai slaba decât în acel procesor din laptopul la 1900
(ideea era ca nu ai nevoie de placa dedicata Nvidia Quadro, însă de acea integrata din procesorul acela e nevoie. Acesta are grafica integrata destul de slaba)

Si doar 4gb ram.

Daca ții la vederea ta, cauta ecran de 15, 6 cu rezoluție 1920x1080 (fullHD se mai numeste).
Sau in cel mai rău caz, 1600x900.

Dacă dorești YouTube 4K, și nu numai pentru YouTube ci ca să fie și puternic pentru viitor, as recomanda sa aibă 8 GB ram (in 2 plăcute, altfel pierzi din eficienta ram ului, dacă e o singura placa de 8)

Ssd de 250gb

Procesor din generatia a 3-a sau a 4-a, Core i5 ( Ivy Bridge sau Haswell) cu 2 nuclee, între 2.4- 2,6 GHz

(eu am din seria Ivy Bridge un Core i5-3360M 2. 8GHz, 2 nuclee.

Daca îmi lași site ul, ma pot uita si eu... Mai târziu.
(Era sa zic: dimineața laughing )

| Ionut659 a răspuns:

E ok, te-a costat peste 3000 lei 100% și nu prea merită pentru un laptop da e ok, duce jocurile binișor, nu rupe până în 2027 da te va ține puțin cât să te joci pe medium sau high.

| NLS a răspuns (pentru Ionut659):

Quadro K1000M e echivalentul lui GT740M din gama GeForce

Ce jocuri cat de cat recente poti juca tu pe high pe placa aia?
Mario 3D si seria Fifa?

La jocurile de acum 7-8 ani se descurca pe setari medii.

GT740M ofera cam jumatate din performanta unei MX150 de exemplu.

MX150 si MX250 fiind niste placi din categoria gaming entry level.