Toate softurile din lumea asta au un cod scris in spate. Asta face programatorul toata ziua. proiecteaza, scrie si mentine acel cod.
Programator se poate ajunge si prin cursuri si prin studiu individual si prin facultate. Bineinteles, facultatea pune cele mai sanatoase baze si ai un punct de plecare corect in ceea ce priveste dezvoltarea in acesta meserie pe care oricum o faci pe cont propriu.
Un programator care ajunge sa repare calculatoare inseamna ca si a cam rata cariera si nu prea le are cu ceea ce inseamna programatul
Daca programatorul repara calculatoare, atunci seful lui e un cretin.
Ai nevoie de diploma daca vrei sa ai mai mult succes, dar poti invata si singur, sunt tutoriale pe net. Vezi ca IT e vast, sunt mult mai multe job-uri, nu doar programator.
https://www.thebalance.com/......es-2061498
Eu știu că Acela care este programator le are și cu matematica.
Deci dacă ești bun la mate ai toate șansele dacă nu, totul este în zadar.
Din gură este ușor dar practica în sine este a naibi de grea.
Absolut nicio legatura nu are raspunsul tau cu intrebarea
Adică ce am zis rău?
Adica omul a intrebat ce face un programator nu daca are nevoie de mate sau nu
Răspunsul este foarte bun
Eu am explicat că pentru a ajunge programator este nevoie să ai cunoștințe logice chiar matematice
astfel un curs este în zadar.
Nu mai te băga peste răspunsul omului aiurea or vrei să te dai important. Este o platformă fiecare poate da câte un răspuns. Userul poate citii ambele răspunsuri atât al meu cât și al tău sau al altuia toate aduc o informare mai exactă cam despre ce este vorba și dă fundă cui vrea.
Ce faci tu reprezintă o influențare a userului foarte urâtă.
Poti sa ma dai in judecata pentru influentarea userului.
Ce faci tu se cheama dezinformarea userului... e mai naspa
Raspunsul este simplu si, in acelasi timp, foarte complicat. Ca sa il scurtez, atat cat se poate:
Programare inseamna scriere unui cod-sursa, in unul sau mai multe limbaje de programare, compilare (traducerea codului-sursa in limbaj-masina), testarea, optimizarea si implementarea programului obtinut.
Programarea este un domeniu impartit in zeci de subdomenii. Unele (de ex. programarea de aplicatii economice sau aplicatii web-based) sunt facute sa ruleze pe o multitudine de configuratii, fara a tine cont (prea mult) de hardware. In schimb altele (de ex. jocurile sau software-ul "industrial") necesita cunostinte extinse despre hardware si modul in care componentele interactioneaza. Acum, un programator poate sa fie extraordinar intr-un subdomeniu din prima categorie, dar pus in fata unei probleme hardware simple, sa fie depasit de situatie. Un altul, din a doua categorie, daca nu este dispus sa astepte inginerul de sistem sau tehnicianul care sa-i rezolve problema hardware, isi sufleca manecile si o rezolva singur, stiind exact ce si cum are de facut. Dar asta nu il face inginer de sistem, tehnician sau depanator de calculatoare!
Despre studiile necesare, discutia este oarecum simpla: sunt programatori extraordinari, care nu au calcat in viata lor intr-o facultate si sunt absolventi a una sau mai multe facultati, care lucreaza in domeniu si sunt mediocri sau mai rau. Totul tine de o anumit tip de gandire, pe care il ai sau nu il ai. O facultate nu te invata nimic in plus fata de ceea ce poti invata de unul singur (daca te ajuta creierul), dar iti impune o anumita rigoare in gandire, care te poate ajuta in viitor.
Si mai exista un aspect extrem de important, adesea ignorat: programarea inseamna creatie. Si la fel ca in orice domeniu creativ (muzica, pictura, balet sau actorie), ai talent sau n-ai talent. Si asta nu se poate invata, in nici o scoala din lume!
Exista mai multe ramuri in programare. Poti invata programare acasa si sa ramai acasa sa lucrezi sau sa fii sclavul unor oameni. Stai la un calculator perioada scrisa in contractul de munca, scrii coduri si cam aia e. Celalalt, care se ocupa cu calculatoarele, este tehnician it.
Un programator într-o companie IT dezvoltă software care poate fi folosit pentru a automatiza procesele de afaceri, pentru a crea site-uri web, aplicații mobile, jocuri pe calculator, sisteme de gestionare a bazelor de date și multe altele. Programatorii scriu coduri în diverse limbaje de programare, cum ar fi Java, Python, JavaScript, C ++, PHP și altele. De asemenea, aceștia sunt implicați în testarea și depanarea software-ului, precum și în întreținerea și actualizarea software-ului existent.
Pentru a deveni programator, puteți urma cursuri de programare. Am citit pe https://goit.global/ro/blog/ce-este-node-js/ că unele cursuri pot fi gratuite, iar altele cu taxă. Cursurile pot fi online sau într-o sală de clasă. Atunci când studiați programare, puteți învăța limbaje de programare, abilități practice de programare, algoritmi și structuri de date și alte tehnologii conexe.
Colegiul poate fi, de asemenea, util pentru o educație în domeniul programării. Unele colegii oferă diplome de licență și de masterat în informatică sau în știința calculatoarelor. În cadrul colegiului, puteți studia o gamă largă de subiecte, cum ar fi teoria informatică, programarea, bazele de date, dezvoltarea de site-uri web etc.
Cu toate acestea, învățarea codării nu se încheie odată cu absolvirea unui curs sau a unei facultăți. Deoarece programatorii lucrează cu tehnologii care se schimbă și evoluează în mod constant, ei trebuie să își actualizeze constant cunoștințele și abilitățile și să învețe noi limbaje și tehnologii de programare.
În general, pentru a deveni programator, trebuie să fii dispus să înveți și să îți dezvolți continuu abilitățile, ceea ce se poate realiza fie prin cursuri, fie prin facultate.