Aşa cu m ziceam şi de shockwave şî acest progrămel se poate şterge dar este vital pentru aplicaţiile on line ce depind de el cum ar fi de exemplu vizionarea unui videoclip pe Youtube şi acest active X este folosit şî ca suport pentru unele jocuri ce nu pot funcţiona numai cu Active X control. Sper că te-am lămurit măcar în mare.Succese
Adobe Flash Player este un software pentru vizionare filme şi animaţii cu ajutorul programelor de calculator, cum ar fi un browser web. Flash Player este un mesaj multimedia distribuite pe scară largă de proprietate şi jucător aplicarea creat de Macromedia, iar acum dezvoltat şi distribuit de către Adobe, după achiziţionarea acestuia. Flash Player rulează fişiere SWF care poate fi creat de Adobe Flash Authoring instrument, prin Adobe Flex sau de către un număr de alte Macromedia şi instrumente de terţă parte. Adobe Flash, Flash sau pur şi simplu, se referă atât la un mesaj multimedia de autor program şi Adobe Flash Player, în scris şi distribuite de Adobe, care utilizează grafică vectorială şi raster, un limbaj de scripting nativ numit ActionScript şi bidirecţional de streaming video şi audio. Strict vorbind, Adobe Flash este mediul de autor şi Flash Player este virtual machine folosit pentru a rula fişiere Flash, dar într-un limbaj colocvial acestea au devenit mixte: "Flash" poate însemna fie mediul de autor, player-ul, sau dosarele de candidatură.
Flash Player are suport pentru un limbaj de scripting integrat numit ActionScript (AS), care se bazează pe ECMAScript. Încă de la începuturile sale, ActionScript a ajuns la scadenţă, de la o sintaxă script fără variabile la unul care acceptă cod orientat pe obiect, şi pot fi acum în comparaţie cu capacitatea de a JavaScript (ECMAScript-o altă limbă pe scripting).
Flash Player a fost conceput iniţial pentru a afişa animatie vector 2-dimensionale, dar a devenit adecvate pentru crearea de aplicatii internet bogate şi streaming video şi audio. Se foloseşte grafica vectoriala pentru a minimiza dimensiunea fişierului şi să creaţi fişiere care economisesc lăţime de bandă şi timpul de încărcare. Flash este un format comun pentru jocuri, animaţii şi GUI integrat în pagini web.
Flash Player este disponibil ca un plug-in pentru versiunile recente de browsere Web (cum ar fi Mozilla Firefox, SeaMonkey, Opera şi Safari) pe platforme selectate. Plug-in nu este necesară pentru Google Chrome orice mai mult sprijin din moment ce Google Flash integrate în browser-ul Chrome. Adobe afirmă că fiecare versiune a plug-in este compatibilă, cu excepţia modificărilor de securitate introduse în versiunea 10
Flash player'ul iti ruleaza animatiile facute in flash de pe site'uri. orice se misca pe un site, e cel mai des realizat in flash.
Adobe® Flash® Player is a cross-platform browser-based application runtime that delivers uncompromised viewing of expressive applications, content, and videos across screens and browsers. Flash Player 10. 1 is optimized for high performance on mobile screens and designed to take advantage of native device capabilities, enabling richer and more immersive user experiences. De exemplu daca vrei sa vezi videoclipurile de pe youtube.com si nu ai asa ceva instalat nu vei putea vede nimic.
Adobe Flash Player este o aplicație utilizată pentru dezvoltarea obiectelor-applet de tip Flash disponibile în cadrul unor pagini WEB. Avantajele folosirii Flash-ului pe web:elemente grafice vectoriale: dimensiuni mici și scalabil: Pentru a "memora" imaginile un calculator poate recurge la două metode: prima este reținerea pixel cu pixel a imaginii, cea de-a doua este memorarea unor "puncte critice" cu ajutorul cărora imaginea poate fi refăcută. Astfel pentru a afișa un cerc, acesta poate fi memorat într-o imagine de tip raster (cum ar fi formatul BitMap sau Jpeg) – dacă avem un cerc cu o rază destul de mare vor fi memorați nu numai pixelii de pe circumferința cercului ci și cei din interiorul acestuia sau care sunt în jurul său. Spre deosebire, în cadrul formatelor vectoriale (SVG - Scalable Vector Graphics, SWF - ShockWave Flash) sunt reținute doar centrul și raza cercului, calculatorul găsind imediat metoda de afișare a tuturor punctelor ce vor alcătui cercul. Este evident faptul că dimensiunea unui fișier în format rasterizat (jpg, bmp, gif) este mai mare decât cea a unui fișier în format vectorial (din cauza numărului de informații ce vor fi reținute). Atunci când mărim o imagine de tip vectorial nu facem decât să redesenăm o parte a sa, calculatorul putând reda cercul cu aceeași claritate – se cunoaște forma geometrică reprezentată și mărirea imaginii nu reprezintă decât trasarea (la scară) a fostei imagini vectoriale. Atunci când mărim o imagine de tip raster calculatorul nu "cunoaște" despre ce este vorba și operația va consta doar în suprademensionarea pixelilor (un pixel al cercului va fi afișat în mai multe puncte de pe ecran).
Independența de platformă (browser/sistem de operare): Imaginile vectoriale, deși mai utile, necesită o aplicație care să genereze imaginea (pentru formatul SVG de exemplu există Adobe SVG Player iar pentru SWF avem Playerul de Flash). Independența de platformă apare din cauză că acest program ce „știe" să afișeze imaginile a fost construit pentru o gamă largă de hardware și sisteme de operare: Astfel dacă vom vizualiza obiectul Flash în Windows se va folosi automat Playerul de Flash versiunea Windows, dacă utilizăm un telefon mobil (SmartPhone), se va folosi playerul disponibil pentru telefoane (Flash Player Lite 1. 0), sau dacă vom folosi MacOS există un player separat (evident toate playerele vor afișa aceeași imagine finală).
Animații de lungă durată ușor de realizat: animațiile sunt punctul forte al Flash-ului, interfața aplicației dă posibilitatea de a sincroniza (în funcție de timp) diversele obiecte, poziții sau forme ale acestora. Flash-ul nu numai că realizează această sincronizare, dar poate și interpola poziția (sau forma) unui obiect pentru a ușura munca utilizatorului.
Se pot adăuga interfeței elemente multimedia: în interiorul obiectelor Flash puteți importa și manipula (înainte, inapoi, salt la un anumit moment) MP3-uri sau AVI-uri.
Nu necesită cunoștințe de HTML, XHTML: în cazul în care vă hotărâți să realizați un întreg site în Flash, aplicația vă poate furniza odată cu obiectul flash și codul HTML necesar – în acest fel tot ce mai trebuie făcut este doar publicarea sitului pe un server WEB.
Editoare puternice și lucrul facil: (Macromedia) Flash este un editor puternic care dă posibilitatea de atașări de comportamente diverselor obiecte fie folosind interfața de desenare grafică fie prin atașarea de scripturi obiectelor.
Ușurința îmbinării elementelor grafice cu scriptul: atașarea codurilor ActionScript obiectelor din flash se realizează prin selectarea obiectului și introducerea codului asociat obiectului într-o fereastră specială.
Transferabil ca flux de date: pentru ca un film Flash să ruleze pe mașina clientului nu este necesar să fie încărcat în întregime – playerul va afișa doar cât va putea din film așteptând (eventual) încărcarea în continuare. Din acest motiv se pot realiza scripturi speciale care atașate obiectelor Flash pot furniza informații privitoare la procentul de fișier care a fost încărcat.Dezavantaje ale utilizării Flash-ului:
Printre dezavantajele folosirii obiectelor flash în paginile web amintim:
Depinde de player: deși acesta vine instalat pe o suită de browsere (și în cazul în care nu este preinstalat instalarea este destul de rapidă – dimensiunea Playerului Flash este destul de mică și descărcarea acestuia în contextul rețelelor actuale este rapidă), totuși există cazuri în care obiectele Flash ajung pe mașini ce nu au instalată aplicația necesară interpretării obiectelor Flash, ajungându-se în imposibilitatea folosirii fișierelor (Pentru a rula aplicațiile Flash pe aceste calculatoare trebuie exportat obiectul Flash ca un executabil).
Mare amator de resurse: deoarece trebuie să „reconstruiască" de fiecare dată elementele grafice, Playerul Flash (precum și aplicația de dezvoltare) este mare consumator de memorie și procesor (în cazul graficii raster este clar unde trebuiau afișați pixelii ce formează cercul – în cadrul graficii vectoriale trebuie ca pozițiile pixelilor să fie recalculate).
Motoarele de căutare nu pot indexa textul: Flashul lucrează cu mai multe tipuri de texte, majoritatea dintre acestea (textul static) nu poate fi indexat de motoarele de căutare deoarece obiectul Flash este tratat ca element grafic/obiect și roboții de căutare nu au cunoștințele necesare „disecării" obiectelor Flash și extragerii textului intern.
Ușurința utilizării îl face sa fie folosit în cele mai absurde moduri (de exemplu, flash-urile - sperietoare). Pentru aceste tipuri de Flash-uri, făcute de obicei de începători, în limba engleză există un termen special: "flashturbation".
Tehnologie licențiată: fiind o aplicație dezvoltată de o serie de programatori (plătiți pentru a dezvolta Flashul), instrumentul de dezvoltare costă cel puțin 600€[necesită citare]. Totuși specificațiile formatului obiectului Flash sunt disponibile și din acest motiv au apărut (și încă apar) destule instrumente care să utilizeze acest format în scopuri mai mult sau mai puțin productive sau legale. Dintre acestea amintim: Swift3D, Swish, ImperatorFLA, ActionScript Obfuscator. Funda?:*
Nome145 întreabă: