| SergaTheBoy a întrebat:

DAU FUNDITA!
Mi-am luat un dvd-rom nou, ca si cel vechi care din nu stiu ce motive nu mai citeste dvd-urile! Este sata, ca cel vechi si nu il pot instala nici cum! am bagat mufele din spate exact ca la celalalt, am urmat instructiuni de pe net (cum se instaleaza) nu am primit nici un cd de instalare,( doamne daca e dvd rom cum sa-l instalez daca nu mergelaughing)! Din cand in cand imi apare de acolo de jos de langa ceas ca a gasit TSST corp etc... Dvd-rom si zice ca il instaleaza si dupa imi apare iar un balon din ala si zice ca dvd-rom may no work properly! Am garantie 2 ani la el.
AAA am uitat sa mentionez ca am incercat sa pun chestia aia din spate pe toate cele trei (cum naiba le-or zice) in fine arata asa ::: si am pus [] pe fiecare adica [:]:: :[:]: ::[:] si nu merge...
Va rog daca puteti sa ma ajutati cine ma ajuta sa rezolv problema are

Răspuns Câştigător
| Ancestralsoul a răspuns:

La hardurile si unitatile optice sata nu e nevoie de jumperi.Depinde si ce tip de hard disk ai. Daca ai ide trebuie sa pui si pe el jumper, in general apar conflicte intre sata si ide.Trebuie sa te uiti si in bios sa vezi daca il vede? Daca nu are probleme din fabricatie.Succes.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conecteaza-l la pc si incearca sa-l instalezi asa: Start(ori My Computer)/Control Panel/ Add Hardware si se deschide o fereastra Add Hardware Wizard, unde urmezi pasii ceruti. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok tu pe spate la dvd-rom chestia aia mica pe care o tot mutai are rol de a identifica dvd-rom ca primary master sau secondary master... e greu de explicat ce trebuie facut avand in vedere ca trebuie ajustate niste setari in BIOS

| SergaTheBoy explică:

Pai nu a mers zice ca the device is properly working...

| SergaTheBoy explică:

Pai nu ma poate ajuta nimeni?