| DoarDorr a întrebat:

Buna dimineata!
Ce fac, ce vor astia de la Google?
Mai nou, nu pot folosi smartphone-ul daca nu dau acordul sa fie active anumite functii (lista e lunga) si accesul lor la aceste functii. Printre altele, locatia.

19 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu-ți convine, ia un telefon care nu e legat de Google (iPhone, chinezării...)

| DoarDorr explică (pentru mihai69):

Unul cu butoane, e sfant. Toate sunt chinezarii, chiar si alea cumparate de voi scump. Dar daca distribuitorul e in alta tara voi credeti ca de acolo este.

| doctorandus a răspuns (pentru DoarDorr):

E o diferenta între made in China sau assembled in China si ce numesti cu dispret "chinezarii". China dispune de multe zacaminte si are o industrie care-i permit sa fabrice multe lucruri. Doar cipurile foarte sofisticate trebuie sa le importe din alte tari asiatice. Deci practic orice este tehnologie modernă contine parti fabricate sau asamblate in China.

| DoarDorr explică (pentru doctorandus):

Daca tot te-ai obosit sa citesti toate raspunsurile, ai vazut cui am raspuns asa si de ce?

| doctorandus a răspuns:

Dom'le nu stiu ce telefon ai. Guvernul SUA a publicat sfatul ca oamenii sa dezactiveze locatia pe mobil. Deci se poate face. Eu am mai multe telefoane Nokia cu Android si se poate face asta.

| DoarDorr explică (pentru doctorandus):

Nu sfaturile lor le urmez ci ceea ce imi este mie util sau inutil.
Locatia mea este(sau era) dezactivata. Dar acum imi apar notificari sa le activez. Mai mult, nu ma lasa sa folosesc telefonul daca nu sunt active. Locatia era un exemplu dar mai sunt si alte functii pe care mi le cere active. Si pe care nici nu am de ce sa le folosesc.

| Mosotti a răspuns:

La mine merge oricum, nu stiu de ce la tine nu merge, eu nu activez locatia ca papa bateria si nu am de ce.
Am Samsung A54 luat in dec 2023.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia frumos un telefon cu Linux si ai rezolvat problema. Sau il resoftezi pe ala pe care il ai cu un OS bazat pe Android dar curat. Exista si de astea.winking

| gabicoo a răspuns:

Eu am locația dezactivată din setări și pot folosi telefonul.

| DoarDorr explică (pentru gabicoo):

Si eu o am dezactivata. Dar acum ma obliga sa o activez.

| DoarDorr explică (pentru gabicoo):

Ba chiar si "gaseste-mi telefonul" si altele.

| mihai69 a răspuns (pentru DoarDorr):

Și cum ai vrea să-l găsească dacă nu are locația activată?!?

| DoarDorr explică (pentru mihai69):

Nu am obiceiul sa pierd telefoane. De ce sa-l "gaseasca"? Pentru cine sa-l "gaseasca"?

| NLS a răspuns:

Eu am Realme GT2 Pro, si nu imi cere sa activez locatia.
Nici pe Xiaomi Note 13 4G.

Am multe aplicatii dezinstalate cu ADB (in jur de 70-80), ca sa ma tina bateria mai mult.

| DoarDorr explică (pentru NLS):

Sa stii ca situatia astaimi da de gandit. De ce telefonul meu insista sa le activez?

| NLS a răspuns (pentru DoarDorr):

Ce model e?
si ce versiune de Android ai acum?

| goguPatent a răspuns:

Vor da targeteze mai bine publicul pentru marketing.

| DoarDorr explică (pentru goguPatent):

Zau? Si ma obliga sa le spun unde sunt in orice moment?
Eu am dezactivat multe ca sa nu-mi ucida bateria sau sa-mi manance datele mobile.
Nu pot sa le tin mereu deschise numai pentru targetul lor.

| goguPatent a răspuns (pentru DoarDorr):

Mna, nu te obliga nimeni să folosești google