| MihaElla2020 a întrebat:

Buna!

Este ok daca vreau sa instalez cateva jocuri (2, 3) care au 20 -30 GB pe acest HDD de 1T?
Model: WDC WD10EZEX-60WN4A1

Mi-as dori sa imi cumpar un SSD de 2T doar ca acum nu vreau s-o iau de la capat cu instalarea windowsului plus a programelor ( remote desktop) etc
Am doua jocuri pe SSD dar raman cu foarte putina memorie, am ajuns la 35 gb acum

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

"Este ok daca vreau sa instalez cateva jocuri (2, 3) care au 20 -30 GB pe acest HDD de 1T?
Model: WDC WD10EZEX-60WN4A1"

da,este ok sa instalezi orice pe un HDD

insa SSD-urile au avantajul ca in jocurile instalate si rulate de pe SSD totul va fi putin mai rapid decat cele de pe HDD, de exemplu anumite texturi se redau mai repede, anumite pasaje care necesita timpi "loading" se vor incarca mai repede etc

In rest este ok sa instalezi si pe un HDD un joc video!

HDD-ul tau are 7200 RPM si asta este un mic avantaj fata de un HDD cu 5400 rpm

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Nu mai instala nici un joc sau program mare pe SSD-ul cu Windows-ul, deoarece are nevoie de aproximativ 30GB (cât mai mult posibil de fapt), ca sa meargă bine Windows-ul, si pentru a păstra în parametri optimi viteza și viata SSD-ului.

Poți instala jocuri și pe HDD, insa dacă vor rula rău, poți cumpăra un SSD extern, pe care îl înfigi într-unul USB și poți sa pui pe el ce dorești.