| Modoranu a întrebat:

Eu am 1 gb memorie ram la pc si vreau sa imi mai iau o placa de 2gb (placa mea de baza suporta 4gb de frecventa maxima 667 ghz ddr2).
momentam, placa pe care o am merge la 333 ghz (asa apare in cpu-z)
Intrebarea mea este ca daca imi cumpar o placa de 2gb ddr2 de 800ghz si o pun in pc, ea va merge la 667?
Vor putea merge cele 2 placute in tandem (cea de 1 si cea de 2), chiar daca sunt de frecvente diferite?
Nu prea le am cu partea hard...

5 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Nu o sa functioneze cea de 800 mhz din cauza ca placa de baza nu suporta decat memorii de maxim 667.

Cumpara o placuta de 667 la aceleasi latente sa nu ai probleme.

| introduaicinumele a răspuns:

Eu as zice sa iti cumperi o placuta identica cu cea de 1 Gb pe care o ai ca sa lucreze in dual channel, nu prea se merita sa bagi bani in RAM daca este DDR2. sunt prea scumpe pentru ca nu se mai fabrica.
Vreau sa spun ca o placuta DDR2 de 2 Gb costa 100 de lei, pe cand eu cu 350 de lei mi-am luat 8 Gb (2x4GB) DDR3, cu radiator la fecventa de 1600 Mhz.

Mai bine ai mai strange bani, ti-ai vinde PC-ul actual si ti-ai lua unul nou happy

| SmokeyEye a răspuns:

De unde ai scos tu valoarea 667 ghz? Unde scrie cat suporta? Si apropo, e Mega Hertzi, nu Giga. Din bios se pot seta frecventele si latentele.

| sdhashsah a răspuns:

Cumperi inca o placa de 2gb dar la fel ca cea pe care o ai.

| Modoranu explică:

Dar as putea sa scad la cea de 800 Mhz din bios sa functioneze cu 667?