| Laugh25 a întrebat:

Imi explica si mie cineva despre router wireless?
Trebuie sa fac un abonament (vot, cosmote, Orange) sau doar il cumpar si instalez si atat? Imi trebuie retea?
Unde pot gasi si care e mai bun?
Il pot instala singura?
Multumesc

5 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Ai nevoie de o conexiune de internet prin cablu pentru a putea folosi un router.

In functie de cate device-uri vrei sa conectezi la el si ce viteza doresti la router, gasesti routere mai slabe la 70-80 lei pe care le folosesti daca doresti sa conectezi un PC si un telefon prin wi-fi.

Daca vrei routere mai performante cu porturi gigabit, bandwitch management, port usb etc. gasesti si mai scump.

Sunt provideri care iti dau ei in custodie router wireless si platesti o taxa lunara sau poti cumpara tu unul si sa il montezi. In general un router este compatibil cu orice retea de internet prin cablu.

| Laugh25 explică (pentru Intruder19):

Ok.Multumesc.
Tu ce spui...sa iau de la un provider sau sa cumpar eu si sa il montez?

| Intruder19 a răspuns (pentru Laugh25):

Depinde de provider, nu toti iti ofera router. Dar daca ai o oferta buna de la provider poti lua de la el.

| Laugh25 explică (pentru Intruder19):

Ok.

| mihai69 a răspuns:

Poți să faci să ai acces la internet WiFi fie de la un operator de cablu, fie de la unul de telefonie fixă (Telekom), fie de la unul GSM. În funcție de tipul rețelei către care te legi vei alege tipul de modem / roter:
- CaTV sau PPoE;
- ADSL;
- access point 3G / 4G.
Pentru majoritatea celor de mai sus ai nevoie de un abonament; excepție: cele pentru rețele mobile 3G / 4G, care pot funcționa și cu cartele preplătite.