Eu de trei ani de zile ma ocup doar de imagini, ca sa invat sa creez si prelucrez, si consider ca sunt inca un incepator (desi am trecut de faza de incepator), si tu vrei sa devii priceputa creind tot ce se poate? Cred ca nu intelegi cit de vast e acest domeniu al calculatoarelor... Ceea ce vrei tu, altii invata ani de zile pentru a deveni priceputi. In 1998, cind calculatoarele erau abia la inceput, si un prieten al meu avea unul performant pe atunci, depasit total acum, (mai tin minte ca se "lauda" ca calculatorul lui are placa de sunet, ceva nou pe atunci), acel prieten mi-a zis cind i-am zis ca si eu as vrea sa invat acest domeniu, mi-a zis ca imi va trebui vreo zece ani ca sa fiu doar incepator. Au trecut mai bine de zece ani de atunci, de vreo 9 ani ma ocup si de acest domeniu, si pot spune ca a avut perfecta dreptate. ABC-ul calculatoarelor il stiu, am facut si un curs de operare pe calculator intre timp, insa, dupa 9 ani, tot incepator ma consider. Poate la capitolul editare/prelucrare imagini sunt undeva la mediu. Nici macar aici nu pot spune ca sunt avansat.
Totul e sa ai pasiune, sa iti placa. Apoi, sa stai cit mai mult in fata monitorului. Sa cauti. Raspunsuri la problemele ce iti apar cu calculatorul. Raspunsuri la problemele altora. Sa "ciulesti" urechile acolo unde se vorbeste de calculatoare. Sa citesti tot ce se poate despre acest subiect. Apoi, ca si in pictura, un domeniu la fel de vast, unde e bine sa iti alegi o anumita tema pe care sa mergi (de exemplu, in desen si pictura mie imi place contrastul dintre lumina si intuneric, si cele mai multe lucrari ale mele au aceasta tema, se poate vedea acest lucru in ele), la fel e bine sa iti alegi un domeniu. Fie creerea de imagini sau prelucrarea lor, fie creerea de site-uri, fie de jocuri, sau orice altceva. Nu incerca sa le faci pe toate. Intreaga viata nu iti va fi de-ajuns. Axeaza-te pe un singur domeniu, si incearca sa excelezi acolo. Ca vei mai invata si alte lucruri, din alte domenii, e altceva, dar cauta sa fii "the best" intr-un singur domeniu.
Pai te duci in librarie si este o carte numita introducerea informaticii acolo te invata totul de la 0