Asa si asa.In primul rand ca nu este prea indicat sa le porti tot timpul si sunt cam contraindicate sa le porti la tv sau calculator.Sunt si lentile permanente, de cateva luni dar va trebui sa ai mare mare grija cu ele, deoarece riscul de a lua infectie este mare.Nu ai specificat ce fel de miopie ai.si de cand, in ce stadiu.eu de ex am si astigmatism miopic si pentru mine nu sunt lentile de nici un tip.desi ultima data cand am intrebat, a fost acuim un an si de atunci spunea cineva din domeniu ca au mai aparut chestii revolutionare de ultima ora in domeniul oftalmologic.La operatie nu te-ai gandit? si eu ar trebui sa fac.este un pic scumpa, in jur de 1000 de euro, dar asta include si astigmatismul miopic, tu poate nu ai si atunci e mai ieftin.Deci,ce sa spun eu, daca nu ai o miopie foarte avansata si iti permiti achizitionarea de lentile, te invidiez, acum cat vor ajuta ele, cat nu asta depinde de dioptriile tale, si asta o sa iti spuna oftalmologul, eu sunt audiolog. Este foarte importanta si consultatia sa vezi dioptriile, daca nu sunt tare mari si nu ai astigmatism este super.multa multa sanatate si succes!
Buna
Eu stiu ca nu o poate vindeca ci doar ele pot inlocui ochelarii. Miopia o poti vindeca operandu-te de la 18 ai daca vrei, daca nu, ai problema asta toata viata.
Sper ca te'am ajutat
Ar trebui sa aiba acelasi efect, adica de aia sau inventant ca sa le porti daca nu vrei ochelari.Eu zic, ca da acum depinde si cat de grav este. Isi face efectul dar in timp,...
Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un oftalmolog.am impresia ca fac cam acelasi lucru, dar cred ca mai bine ai purta ochelari fiindca ''acopera'' o mai mare parte a ochiului deci ar trebui sa fie mai buni. plus ca miopia se vindeca purtand lentile(la ochelari) divergente(biconcave) : )( si nu cred ca exista lentile de forma asta. si am impresia ca daca porti ochelari te vindeci mai repede si mai bine. sper ca am ajutat.
Lentilele de contact nu se pot purta mai mult de 8-10 ore, deoarece poti face un fel de viermisori la ochi si este foarte dureros, mai bine porti ochelari, si nu au acelasi efect!
Daca dioptria ta trece de 1 atunci nu se mai poate vindeca cu ochelarii, ci doar poti stopa cresterea dioptriei.Aceasta creste in continuu pana la varsta de 18 ani cand ochiul se maturizeaza.Folosirea lentilelor de contact te poate ajuta destul de mult, daca nu vrei sa mai porti ochelari, dar totusi ai grija ca, din cauza acestora, ochiul se poate infecta rapid. Sper ca te-am ajutat. Vreau si eu funda te rog
AvalohAlyn întreabă:
lory14 întreabă: