anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Locuiesc intr-un satuc din judetul Tulcea. Am cumparat si sotiei un laptop si as vrea sa stiu ce internet prin modem ar fi potrivit tinand cont ca suntem intr-o regiune mai joasa(nivelul marii).La PC-ul meu am internet de la vodavone dar nu prea sunt multumit cu doar 0, 5 giga trafic.mai ales ca sunt in afara perioadei contractuale, nici semnal bun nu imi mai da.Mentionez ca exista si cablu romtelecom in apropiere,fiberlink cred. Deci ce internet imi recomandati,care firma de internet credeti ca e mai serioasa,mai buna, mai...nu stiu cum sa spun? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| mindmaze a răspuns:

Modemul si providerul de internet sunt 2 chestii separate si fiecare lucru influenteaza viteza pe care o vei avea la internet. Cei mai buni provideri pe Romania sunt RDS si UPC. Suna decent si oferta de la Romtelecom. In general iti sugerez sa NU optezi pentru modem de tip stick, alea sunt facute pentru cand esti in deplasare, intr-o zona in care nu ai infrastructura normala pentru internet. Pentru net in casa opteaza fie pentru net pe fir (cel mai rapid) fie pentru un modem wireless (de ex asta: http://www.emag.ro/......5V7BBBM/). Uita-te la 2 chestii: ce viteza iti asigura modemul si ce viteza iti asigura providerul. Majoritatea providerilor seriosi nu pun limitare la trafic. Eu am net de la RDS si am trafic nelimitat, si UPC la fel. Eu zic sa iei numerele de tel de la mai multe firme si sa ii suni sa vezi ce oferte au in zona ta. Succes!

8 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Daca ai romtelecom, atunci...ce mai stai pe ganduri!

| horia2012 a răspuns:

Eu am de la UPC si nu cred ca ai asa ceva in zona, dar am 2 prieteni care au de la Romtelecom si chiar am fost la ei sa-l probez de curiozitate, stiind ca Romtelecom nu exceleaza cu internetul si spre surprinderea mea merge excelent. Au si router wirelees si au net pe toate dispozitivele. Parea mea e ca ar fi bun pe cablu, dar daca vrei mobilitate, cel mai bine vezi ce operator iti ofera semnal cat mai puternic in zona. Eu am probat un stick internet de la Orange si chiar daca avea viteza mica (asa era abon) am putut intra de ex. pe site-uri gen "chestionare auto" fara probleme, dar in oras e altceva. Totul tine de intensitatea semnalului 3G in zona.

| anonim_4396 explică (pentru horia2012):

Da.Si un var de-al meu are un pachet de la Orange. Tv si internet fara router ci doar modem si antena cu cablu la tv cu doar 60 de lei.Mi s-a parut ca se misca bine, are si trafic de 2 giga cu viteza..rezonabila.Pentru jocuri pe facebook e ok am vazut.Chestia e ca Orange nu are niciodata un semnal stabil.Ca si la telefon cand are 4 linii de semnal, cand una.Pratic la 2 linii de semnal nu poti avea un apel video call. La romtelecom chiar prin fiber link, mi-e cam frica.

| horia2012 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai drepate, la 2 linii nu ai nicio sansa la video call, chiar si la simpla navighare te incurca, acum cu noile oferte de la Romtel nu iei teapa ( si nusunt fun), dar uita-te si pe ofertele de mobile.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Chiar şi 2 giga, tot sunt o "frecţie" pentru zilele noastre, câteva videoclipuri pe youtube, 1 film şi e gata. Romtelecom pare cea mai viabilă alternativă pe care o ai disponibilă, un cablu, un router şi aia e.

| anonim_4396 explică (pentru AdrianDihoricescu):

Ai dreptate.Am gasit ceva la romtelecom cu trafic nelimitat dar vine la pachet cu telefon fix.70 de ron lunar.E binisor. MULTUMESC.

| mirciu1234 a răspuns:

Romtelecom si sa stii ca daca as fi un locul tau as schimba internetul deoarece 0.5 giga ala e trafic e bataie de joc.Pace

| anonim_4396 explică (pentru mirciu1234):

Da,e cam bataie de joc ca de la data de 5 raman fara viteza.Dar asa au aprut atunci in satucul asta si au luat toti.Acum sunt si alte oferte de la Orange cu doi gig, de la cosmote tot cu doi. Orange da la pachet cu tv, 60 de lei lunar.Dar nu stiu ce modem are semnal mai bun.O sa ma uit pe ofertele romtelecom dar si asta da la pachet cu tel fix si....cu cine sa vb pe tel fix? Macar daca au net bun, viteza buna la un pret rezonabil, as lua pachetul chit ca nu vb la tel fix.