Pentru inceput, 50 mbps nu inseamna ca iti descarca cu 50mb/s. 8mbps=1mb/s. Deci maximul pe care l-ai atinge e de 6. 25mb/s in programe gen t0ren+e. Apoi, depinde si de serverul de unde ia informatia, ca nu toate servere sunt identice. Sau chiar si la t0ren+e chiar daca ai tu si 1000mbps, daca nu are cine sa stea la upload ca sa descarci tu, degeaba. Ideea e ca aia e viteza maxima. La romtelecom daca zici ca ai maxim 400kb/s, teoretic ai un abonament de 3-4 mbps la ei.
La ei mai ai cu inca 10 lei pe luna, adica 39 lei/luna, 100mbps(pana la 12.5 mb/s viteza reala daca pot zice asa). Mai au abonamentele si de 500 si 1000mbps dar ai nevoie de un pc puternic pentru asa ceva si sunt putine cazurile in care o sa ai nevoie de mai mult de 100mbps. Oricum, fata de rds, de la 0.4 mb/s la 5-6 mb/s e o mica mare diferenta.
Pentru a adauga si a face treaba mai simpla pentru necunoscatori :
1. Un byte = 8 bits
2. Imparti viteza ce o afiseaza ei in bits la 8. 50/8 = 6.25 Mb/s
3. La calculator se foloseste bytes, nu bits.
4. De aceea "viteza aia mica", "viteza de tot rasul", "hoti", "banditi" s.a.m.d.
Nu ai sa prinzi niciodata viteza la care fac ei reclama deoarece aia e viteza maxima care poate fi suportata de infrastructura, insa totul depinde de servere de pe care downloadezi, de pc tau samd
Interesează-te dacă ai în zonă fibră optică, uită-te pe stâlpi mai bine... trebuie să vezi niște cutii albe pe care scrie RCS&RDS și acolo îți dai seama dacă e cablu de fibră optică.
Atunci poți fi sigură că poți avea internet de 50 MB/s, 100 MB/s, 500 MB/s sau 1000 MB/s. Toate sunt viteze ideale. Le poți atinge doar la transfer în țară.
Oricum, mai cu mai puțin de 1-2 MB/s nu descarci (eu am cel de 100). Pentru internet de 1000 MB/s și 500 MB/s trebuiesc întrunite câteva condiții speciale!
Dacă stai la casă, probabil te vor obliga să ai două servicii. Telefonul lor costă 5 lei și primești și tel mobil gratuit cu convorbiri ce intră în abonamentul de fix (ai gratuit în rețea) și dacă vrei internet de 100 MB/s primești și stick cu internet mobil (utile pentru telefoane cu android și nu numai - condiția: 2100 Mhz, însă acum poți să-l accesezi și prin roaming Vodafone - au încheiat parteneriat și practic, va merge și unde există Vodafone).
Pentru internet de 1000 MB/s și 500 MB/s trebuiesc întrunite câteva condiții speciale ce țin de router și PC (la PC trebuie cam ultima generație, în principal trebuie o placă de rețea Gigabit, apoi alte chestii... HDD bun, procesor minim i5... ca să reușești să obți chiar viteza de 1000 MB/s)
Am înțeles până acum, știam că e împățit la 8 ș.a.m.d
Sunt la sat, nu prea am vecini care sunt abonați la rcs&rds, dar îmi puteți spune ce firmă ar fi mai convenabilă. Prin zonă, este tv și internet de la cocotv, oare să-mi iau de la ei? Un prieten are viteza de download de maxim 8 MB/s... Dar nu știu ce să zic, să nu pice, să fie o firmă serioasă, etc.