| sixtythree a întrebat:

Mi-am am legat un PC/Windows7 la router d-link DIR 501 am urmat instructiunile din manual si si-a facut setarile automat si merge foarte bine PC-ul. Problema e ca doresc sa leg si un PC/windows XP prin cablu coaxial. Am incercat sa fac setarile la fel ca si pe windows 7 dar nimica. Am schimbat si cablul, l-am pus la celalalt pc si merge la fel de bine. Am schimbat si porturile si tot nimica. Nu stiu ce e de facut. Nu ma prea pricep la astea doar ce-am citit pe forum-uri. Am incercat si clonarea adresei mac, dar nu stiu daca e indicat ce am facut. Ce se poate face sau ce trebuie setat? ca sa leg si winXP la router? Mersi anticipat!

4 răspunsuri:
| CataC a răspuns:

Salut
Nu e problema din wireless, a zis omu' clar de cablu, a si testat cablul.
Problema e de la setari, windows 7 e mai user-friendly, isi gaseste singurel setarile.
Dezactiveaza windows firewall, vezi daca'i aia problema.
Incearca sa setezi totul pe auto la cel pe xp, ip, dns, mac, lasa'l sa si le caute singur.
Daca nu, pune manual aceleasi setari ca dincolo, imi pare rau ca nu mai am niciun sistem cu XP sa-ti spun exact pasii.

| sixtythree explică (pentru CataC):

Salut! Firewall am dezactivat si nu merge. Am incercat si cu manualul si nici asa. Si cu setarile pe auto am incercat insa mai verific odata s-ar putea sa fie la setari problema.
Multumesc foarte mult! Mai incerc, cu setarile pe automat.

| darrio2007 a răspuns:

Din cate stiu W Xp nu merge cu wireless.Numai 7 si Vista.

| sixtythree explică (pentru darrio2007):

Nu cu wireless, prin portul de la router. prin cablu coaxial, sa-l leg la router.