1) nu e necesar sa intri in BIOS (decat daca doresti sa te complici)
Trebuie sa gasesti si sa apesi tasta pentru Quick Boot, aceasta va deschide o fereastra mai mica (nu pe tot ecranul), de unde alegi stickul, litera lui, sau numele exact, sau numele generic (USB Flash Storage, etc)
De obicei acea tasta este una dintre tastele F9 - F12.
2) Trebuie sa vezi daca iti recunoaste SSD-ul in Windows, dupa ce l-ai conectat la PC.
Daca nu il recunoaste/nu il vede,
trebuie sa intri in Disk Management si acolo o sa il vada sigur, ca Spatiu Nealocat (Unpartitioned Space).
Click dreapta pe acel dreptunghi unde scrie Spatiu Nealocat,
si apesi pe New Volume (New Simple Volume).
LA tipul partitiei alegi NTFS.
Alegi sa ii aloce automat o litera.
Ii poti pune un nume. (poti si mai tarziu, din Windows).
SSD-ul nu trebuie partitionat (impartit in mai multe partitii).
Adica se poate, dar nu e "sanatos".
SSD-urile nu trebuie formatate.
Cu restul, sper sa te descurci.
Deci practic tu ai scris toate aceste date degeaba, trebuia sa zici doar ca nu stii sa instalezi windows-ul. Ai introdus frumos stick-ul bootabil intr-un slot, ai dat un restart, apesi constant spacebar/enter (inainte se apasa f9-f12) si trebuie sa buteze ca sa ajungi la meniul de instalare a windows-ului. Poti sa intri si in bios si sa-i dai pe optiunea de boot USB memory stick sau cum iti apare tie acolo. Ai N tutoriale pas cu pas pe YouTube pe fiecare versiune de windows unde iti arata cum sa instalezi.
Stiu foarte bine cum se instaleaza windows-ul, doar eu l-am instalat multi ani la rand. E foarte usor sa instalezi un sistem de operare, cunosc toti pasii pe de rost. Dar pentru ca am cumparat un SSD nou mi s-a spus ca mai intai trebuie sa-i fac o anumita configuratie, sa intru la Disk Management etc. Vreau doar sa stiu daca e ok sa-l instalez cum am mai facut-o si pana acum, exact cum ai descris in raspunsul de mai sus pentru ca nu vreau sa intampin anumite erori. Eu m-am referit la altceva.
De fapt ce vrei/ai nevoie, asta daca tii la timpul tau, e sa faci MIRROR/clone la ssd-ul mic pe ala mare. Si nu mai reinstalezi nimic. Sigur, e dimensiune diferita, dar se pot muta partitiile (daca e cazul) si redimensiona. Exista softuri pentru migratia os-ului de pe un disc pe altul destule, inclusiv moca.
N-as vrea sa ma complic, plus ca as vrea sa urmez pasii pe care-i cunosc cel mai bine. As vrea sa instalez de la 0. Mi-au ramas anumite fisiere si programe care ocupa spatiu deoarece eu lucreze remote, mi-au fost instalate anumite programe de la munca dar acum nu le folosesc. Poate au mai ramas niste fisiere care nu s-au sters cand au fost dezinstalate anumite programe. Vreau sa ma asigur ca nu mai ramane nimic si sa instalez doar ce trebuie acum.
Hmm... nu. Windows stie sa se instaleze pe un disc absolut gol. Il partitioneaza singur, nu e nevoie sa-l partitionezi tu.
In plus, un SSD adevarat de 2 TB costa peste 600 RON. Daca e mult mai ieftin, e teapa.
L-am cumparat de la Altex, a fost aproximativ 700 lei. Este nou, sigilat. Si ptefer sa le cumpar de la Altex, Flanco dar sa fie sigilate.
Multumesc, nu am folosit niciodata aceste site-uri si nici nu le voi folosi vreodata, nu am incredere in ele. Mai degraba cumpar de la Altex
N-ai nevoie sa faci alti pasi pentru configurare...este exact acelasi proces de instalare de windows pe care il stim cu totii.
Multumesc, exact despre asta voiam sa stiu, de ce este nevoie sa intri la Disk Management, doar daca nu-l recunoaste.
Nondualistul întreabă: