| Kasya a întrebat:

Buna!
Nu mai reusesc sa instalez W10 de pe stick. Se restarteaza si o ia de la capat.
Am intrat în bios si am pus la prima optine dar degeaba. L-am mai instalat pana acum si n-am avut probleme. Nu înteleg de ce n-o ia de unde a ramas.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Tocmai de aceea incepe din nou, pentru ca ai pus stickul in BIOS pe prima pozitie.
Intra in BIOS si pune HDD-ul pe prima pozitie,
si bootarea de pe stick o obtii apasand tasta pentru (Quick) Boot Menu.

De regula e una dintre tastele F9-F12, dar ar trebui sa o arate in partea de jos...

De exemplu>>> (mai jos sunt doua variante/posibilitati diferite suprapuse in aceeasi imagine; tie iti va aparea fie F11, fie F12, fie F9, sau F10)

https://www.deskdecode.com/......m0bbpu.png

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Alta varianta ar fi sa scoti stickul exact cand se face ecranul negru, dupa ce s-a terminat numaratoarea.

Dar prima varianta e mai sigura, trebuie sa identifici doar tasta pentru meniul de boot rapid, si apoi o apesi in mod repetat de mai multe ori, pana apare o mini-fereastra, in care alegi litera/denumirea stickului (Sau in caz ca lipsesc ambele, alegi USB Flash Drive, sau orice denumire vezi acolo si contine USB in nume).

Urmand prima varianta, economisesti 2 modificari in BIOS.

| Kasya explică (pentru NLS):

Gata, multumesc! Am înteles acum. Trebuia sa apas F11 ca sa aleg bootarea si hdd-ul îl lasam pe prima pozitie.

5 răspunsuri:
| Kasya explică:

Trebuie sa scot stick-ul usb dupa ce se restarteaza?

| cipriancatalin12 a răspuns:

În funcție de ce model ai de multe ori nu este de ajuns să selectezi stick-ul la prima opțiune de boot.Ai aici câteva solutii;
1.Deschide pc/laptop și apasă F9, în funcție de model îți va arăta de pe ce vrei să booteze.
2.Dă un Default Settings la bios.
3.La boot în BIOS în funcție de model ai hard drive, apasă acolo și vei avea hdd și stick.Alege stick-ul să fie primul.
4.Un stick bootabil cu Windows cel mai bine se face în cmd.
Dacă de pe stick-ul tău ai instalat la tine Windows s-ar putea să nu meargă la un alt pc mai nou... sper că am fost de ajutor.Mult succes!

| NLS a răspuns (pentru cipriancatalin12):

4. ea are stick original cu Windows (retail, cumparat), deci n-are nevoie de pasul asta.
Ca fapt divers, Rufus nu-i cu nimic mai prejos, si simplifica mult operatia. Am folosit si eu CMD inainte, not needed anymore.

si mai departe, e FIE punctul tau 1 (adica accesarea meniului de boot rapid, cu tasta aferenta, care poate fi orice tasta intre F9 si F12)

FIE punctul tau 4, cazul in care se afla ea acum (pui stickul pe prima pozitie in BIOS, apoi la primul restart scoti repede stickul, sau accesezi meniul de boot sa alegi HDD-ul, si la final pui HDD-ul din nou pe prima pozitie in BIOS.
Scarpinat cu mana dreapta la urechea stanga).