| MasterGamer1995 a întrebat:

Nu prea ma pricep la bitcoins dar am scanat un QR Code de undeva si am primit un link ceva de genul asta :
bitcoin: (un cod mare si lung)amount=0.01&label=Earn%20Bitcoins.
Ce e cu ala? Sunt curios.

8 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Fi sigur ca nu-ti da nimeni bani gratis. E o reclama la ceva, cu siguranta.

| MasterGamer1995 explică (pentru CuriousStuff):

Ce e cu codul ala, ce reprezinta?

| CuriousStuff a răspuns (pentru MasterGamer1995):

S-ar putea sa fie o eroare de programare si sa-ti arate o parte din sursa paginii. E scos din context, nu imi pot da seama.

Mai, doar explica-mi ce face acel cod si ce reprezinta. Explica!
Chiar daca e fals, tot sunt curios.

Stai ca acum am vazut. Nu e codul sursa pentru ca tu nu ai intrat pe pagina. E doar un link, un link poate sa arate oricum, poate sa scrie orice in el dar te sfatuiesc sa nu accesezi linkuri pe care nu esti 100% sigur. S-ar putea sa fie si un virus acolo. Codul de care iti ziceam este codul in spate fiecarei pagini de net. Tot ce vezi tu, pe pagina asta are un cod in spate, ca browserul sa stie cum sa afiseze pagina. Totul de la culoarea fundalului, pana la casutele care apar cand lasam cate un raspuns, imaginile, chenarele, totul are un cod in spate. Dar nu e ala ce ai scris tu acolo. Acolo e doar un link catre o anumita pagina de pe internet. Linkul la pagina asta e www.tpu.ro/tehnologie/... si la un moment dat scrie "bitcoin-un/#15048497" asta nu inseamna nimic. E doar numele paginii.

Nu e un link bitcoin:blahblahblahamount=0.01&label=Earn%20Bitcoins Este pur si simplu un cod.

Cum ti-am zis, e scos din context. Un cod asa poate sa fie orice. Poti sa cauti pe google exact codul ala si sa vezi ce rezultate primesti, poate afli mai multe.

Nu, am scanat un cod QR si am vazut codul.
DAR CE EXPRIMA! CE INSEAMNA? LA CE SE FOLOSESTE!