| roz90 a întrebat:

O sa imi aduca un prieten din America, un macbook si iphone..am inteles ca acolo acestea se incarca altfel, ce incarcatoare ar trebui sa folosesc la ele ca sa nu se arda?

3 răspunsuri:
| Borcanelul a răspuns:

Acolo se incarca altfel fiindca ei au tensiunea de 110 volti, iar la noi e de 220-230 volti.Gasesti de cumparat convertor de tensiune si asa o sa poti sa-l incarci.Bafta!

| darrio2007 a răspuns:

Tot asa se incarca.La priza.Numai ca difera voltajul.Au 110 V fata de 220 V la noi.

| relian a răspuns:

Foloseste exact ce ti se aduce ca nu o sa se intimple absolut nimic.Singura chstie este sa tai stecherul de la incarcatorul de la laptop si sa pui un stecher pentru Romania, ca al din USA nu poate intra in priza ta.La telefon e mai altfel trebuie sa cumperi un adaptor pentru priza de la USA catre Ro.E ceva ieftin.Ambele incarcatoare si de altfel orice incarcator de laptop si telefon functioneaza si la 110 V si la 220 V. Daca te uiti pe ele o sa vezi ca scrie ca functioneaza intre 110-240 V.Deci folosesti exact incarcatoarele originale fara nici un risc.Ce ai auzit eu sint acele incarcatoare vechi cu bobina in ele, alea grele, alea da se ard pentru ca erau facut sa functioneze doar pe 110V.De ex daca aduci un incarcator de telefon fix din america se arde ca ala merge doar cu 110v.Dar toate incarcatoarele pentru laptopuri si telefoane din lume sint fabricate sa functioneze cu ambele voltaje. Locuiesc in america si stiu.Bafta.