Ma simt flatat.
LaLooxD si Linked01 au dat copy-paste de pe google, si nici ei nu inteleg ce au scris, dar sa mai inteleaga Spikey99. E bataie de joc asta. Si eu am patit la fel si am formatat partitia apoi imi citea toti gb, vorbesc din experienta, nu dupa experienta lui google.
Ce spun ei e valabil pe stick-uri sau carduri de telefon. Alea folosesc o parte din spaţiu pentru fişierele care fac stick-ul/telefonul să le recunoască şi uneori un mic antivirus ascuns. Nu e cazul la PC-uri sau laptopuri. Îşi face Windows-ul două partiţii ascunse, dar una are vreo sută de mb şi cealaltă vreo 13. Omului îi lipseau 7 GB(!)
Windows-ul ocupa spatiu pe hard disk-uri... Stai linistit nu este nici o problema.E normal ce se intampla
Daca observi si la telefoane, spre exemplu ai card de 4 gb si iti arata ca ai 3, 6 gb spatiu liber. Spatiul de stocare este 195 gb, daca vrei sa te convingi poti sa il umpli . Probabil pentru functionare optima iti zice ca ai doar 188 gb liberi.
Nu iti da spatiu cat iti arata de exemplu da-ca ai un hard de 80 sa zicem asa ai 74 i-n loc e 80
E normal. desi cred ca ai mai putin.
e vorba de cum e notat spatiul de stocare:
1 gibibyte = 230 bytes = 1073741824bytes = 1024 mebibytes
pe cand
1 gigabyte= 109 bytes = 1000000000byte
==> 1GiB ≈ 1. 074GB
ca sa afli spatiul pe care il poti utiliza. faci ceva de genul:
195 : 1.074 = 181.35 gb
enjoy
Hai sa citim impreuna: http://bit.ly/1sUlY3E
mai mult tu. daca nu stim despre un lucru, nu inseamna ca nu exista.
E vorba de cum se calculeaza o valoare, decimal sau binar.
1 gb = 1000 mb in sistem decimal, 1 gb = 1024 mb in sistem binar.
1 GiB = 1. 074GB
e acelasi storage, raportat diferit de sistemul de operare. insa majoritatea hdd.
revenind la speta aceasta, hdd de 195 gb nu exista, ci de 200 gb
200 x 1.074..do the math