| Username204 a întrebat:

Bună! Recent mi-am cumpărat o imprimantă și am tras două foi, una color și una alb negru. Acum, îmi apar cartușelesunt pe jumătate goale și nu înțeleg de ce se consumă atât de repede, având în vedere că foile nu erau pline de culoare.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde ce foi ai folosit.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acum depinde cand ai reumplut ultima data cartusele in general imprimanta nu este rentabilă sa o folosesti acasa, alea se folosesc in birouri in cabinete medicale si daca se termina cartusele sau se defecteaza este strict problema sefului spitalului sau a cabinetului nu te pune pe tine sa le reumplii sau sa repari imprimanta, dar fiind a ta acasa tu te ocupi de ea o duci la reparat schimbi cartusele care vesnic se vor consuma, pierdere de timp bani si nervi uzati cu imprimanta sa fi mereu cu ea in servis.

| mi25 a răspuns:

Vezi ca imprimantele au optiuni de tusare intensa, normala si economica.

| 1Atotstiutorul12 a răspuns:

Imprimantele cu jet de cerneală sau cu laser au un sistem de tușare care funcționează prin pulverizarea de cerneală sau toner pe hârtie. Chiar dacă imprimați doar câteva pagini, acest sistem poate consuma o cantitate semnificativă de cerneală sau toner, în special în cazul imprimării de imagini sau grafice cu multe culori. De asemenea, imprimantele pot efectua operațiuni de curățare automată care consumă cerneală sau toner. Este posibil ca aceste operațiuni să fie setate pentru a se efectua periodic sau după o anumită perioadă de inactivitate.

Este important de menționat că unele imprimante au cartușe cu capacitate redusă, altele au cartușe cu capacitate mare, și în funcție de aceasta pot consuma mai mult sau mai puțin.

Sfatul meu este să verificați setările imprimantei pentru a vedea dacă există opțiuni de curățare automată sau de optimizare a performanței și să le dezactivați dacă nu sunt necesare. De asemenea, ar fi bine să citiți manualul de utilizare pentru a afla mai multe despre modul în care imprimanta consuma cerneala sau toner și cum poate fi optimizat acest consum.