Proastă alegere ai făcut cu Ubuntu.De ce? O fost cândva bun până la versiunea 11.04 când o început să integreze porcăria aia de unity și să windowzizeze o distribuție de calitate și stabilă.
Dacă vrei o distro linux cum trebuie recomand Debian stable(pe care este bazat Ubuntu). Linux Mint(bazat pe Ubuntu) sau dacă vrei ceva mai deosebit încearcă de la mine de pe site Desktop linux Os(Bazat pe Ubuntu 12.04 LTS)
Ca aplicații ceea ce vrei tu ar fi așa
Winamp-Amarok sau Clememntine
Photoshop: GIMP sau Pinta(software-center)
BS player:VLC(software-center)
Notpad-ai deja Gedit sau poți încerca și abiword(non sens da mă rog)
MS Office:Libre Office(software-center).Cu office-ul ăsta poți deschide și salva documente, prezentări, foi de calcul, etc în formate de Ms Office
RECOMANDĂRI
Pentru Clementine și LibreOffice este cel mai bine să faci instalarea din surse deoarece acolo ai tot timpul ultima versiune de soft și nu riști să strici sistemul, chiar dacă dependențele for fi satisfăcute.Ce este în centrul software sunt versiuni vechi și cam au bug-uri
Uite sursele software pentru ele, surse soft ce se vor copia așa cum a scris (fără titlul aplicației) în terminal(CTRL+ALT+T)
CLEMENTINE:sudo add-apt-repository ppa:me-davidsansome/clementine
LIBRE OFFICE:sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-4-0
După ce importările au fost făcute cu succes tot în terminal scrie așa:
sudo apt-get update
enter
după finalizarea procesului scrie așa:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
asta va instala codecurile și librăriile „non free" restricționate comercial sau de termeni de utiluizare în unele state(ca Japonia, china, etc) și de aia nu sunt incluse, adică vei putea asculta muzică în formate de Windows, filme se va instala flash player-ul etc.
acum tot în terminalul deschis scrie așa:
sudo apt-get install clementine libreoffice
Dacă vrei și programele echivalente enumerate de tine plus cele de mai sus(după ce ai adăugat sursele NU inainte asta ca să nu se instalaze versiunile de office și clementine vechi) scrie în terminal așa:
sudo apt-get update
sudo apt-get install libreoffice clementine abiword vlc gimp
enter confirmi și enjoy.
În desktop linux OS
https://sites.google.com/site/lupusinguraticlinux/distributii-proprii-1
sunt deja incluse toate codecurile, Emphaty(o porcărie) înlocuyut cu Pidgin, și multe alte aplicații mult mai bune decât cele implicite de Ubuntu, plus că desktop-ul implicit nu e unity ci GNOME cu un loncher ice va oferii desktop-ului un aspect în 3D, cu efecte grafice în 3D(neactivate implicit). Succes
Bs Player sigur gasesti un player pentru linux, sunt suficiente
Winamp la fel il inlocuieti cu alt player
Notepad++ - gedit e cel mai apropiat din cele pe care le cunosc pe linux
Ai pachetul OpenOfiice care are fix aceleasi componente ca si Microsoft Office
Programele nu au versiune pentru Linux, dar au alternative:
- Office Editor:
http://www.noobslab.com/2013/05/microsoft-office-alternative-kingsoft.html
- notepad asta:
http://www.geany.org/
-winamp:
http://audacious-media-player.org/
si
http://www.tomahawk-player.org/
- BSPlayer:
http://itsfoss.com/......er-ubuntu/
-Photoshop:
http://krita.org/download
http://www.gimp.org/
http://www.cinepaint.org/more/
Eu în locul tău Ii recomandam mai scurt să deschidă terminalul și să scrie sudo software-center și să caute acolo ce are nevoie. Ubuntu nu e Windows să descarci soft de pe net și să îl instalezi, ci le are într-un centu software. Oricum dacă nu instalează gdebi nu va putea instala soft chiar de descarcă pachete.deb, că de tar.gz nici nu intră în discuție că precis habar nu are să compileze soft.
Asa e, dar asta e piata. Ca sa te mentii pe piata sau sa te mai extinzi asupra unui segment de piata care e "alocat" Windows-ului (nu e vorba de a te impune) trebuie sa-l faci cat mai comercial, sa faci cateva compromisuri. Si este bun pentru cine e singur utlizator. Unde lucreaza mai multi pe acelasi computer (in familie) e foarte greu sa-i convingi sa invete.
...de a te impune așă cum face Microsoft-ul nu? Orice sistem de operare Oppen Source(bazat pe Linux Free BSD, React OS, etc) adică din definiție și 99% din cazuri cu excepția Ubuntu, Oppen SUSE și altele care nu sunt gratuite sunt gratis și necomerciale și poți face ceea ce faci pe Windows(deci și să adaugi unu sau mai multe conturi de user, muzică filme, etc) numai să te joci jocuri comerciale nu poți, din motive logic de înțeles.Banul.
Tocmai asta îi problema că ce e cu adevărat de calitate nu o să îl vezi promovat pompos așa cum îi Open SUSE, Ubuntu și Windows.Comecial înseamnă mult și prost. Ceea e este Ubuntu, uite un exemplu 13.10, are mai multe problme decât 11.10 ceea ce la o distro necomercială, problemele se repară o dată cu upgradarea la o versiune superioară. Idem e și la Open SUSE.
Am testat apropae toate distribuțiile LInux ce există în prezent, cu excepția câtorva ce nu se mai dezvoltă(Meego, Moblin, etc) și Ubuntu, Oppen SUSE și Linux Mint mi-or displăcut cel mai tare din toate, dar ubuntu are avantajul că poți face ce vrei cu el dacă știi ce și cum.Așa o luat naștere Desktop Linux OS, care este un Ubuntu 12.04 Long Terms Support(până în 2017) corectat optimizat pentru a luicra mai arpid și îmbunătățit.
Baga windows-ul inapoi! Unii se obisnuiesc cu Mac-ul, altii cu Linuxul, altii doar cu Win. Te chinui cu Ubuntu indiferent cat vrei sa incerci.
Așa o zis și părinții mei.Nu se vor obișnui veci cu Desktop Linux OS, și n-o fost așa.Au învățat să folosească un Ubundu based distro în 12 minute.Și da au fost utilizatori de Wingoz 7.