Eu, Lorin Ioan Fortuna combatant ezoteric corect si complet definit prin distinctiile ezoterice oferite de marii conducatori ezoterici spune : Eu zic sa reinstalezi sistemul de operare gorilian paragolian doarece driverele de la nvidiase bat cap in cap ca tarantulienii.
Am șters toate driver-ele de la nVidia dar degeaba. Am încercat să resetez bios-ul scoțând bateria pentru câteva minute dar nu s-a resetat din nu știu ce motiv.
Eu, Lorin Ioan Fortuna combatant ezoteric corect si complet definit prin distinctiile ezoterice oferite de marii conducatori ezoterici spune : reinstaleaza os ul
Poate monitorul tau nu suporta rezolutie inalta, asa cum arfe placa ce ai luat-o acum.
Treb sa intri in Bios sa alegi sa foloseasca placa grafica ce ai pus-o acum, plus rezolutia suportata de monitor.
Daca monitorul nu suporta rezolutia placii grafice nu se aprinde.Nu este problema de brand.
Placile video recente au rezolutii f mari,omu de regula face upgrade doara la computer,de monitoare mai putin, apoi se intreaba de ce nu functioneaza.
Verifica monitorul, afla ce rezolutie maxima suporta, placa grafica de ai luat-o acu, banui ca ai cutia, ori cauti pe net specificatiile la modelul ala de placa grafica si vezi la ce rozolutii lucreaza.
Dupa stii cum stai si ce sa faci.Bafta
Nu este nici o problemă cu rezoluția, când aprind calculatorul nu intră deloc pe windows doar face o imagine neagră. Am încercat să intru în bios în starea acea dar nu merge.
Atunci poate ca placa grafica o fi pentru al slot.Stii ca placile grafice merg pe slot PCIe si pe AGP, bine nu stiu daca ar merge bagata o placa AGP intr-un port PCIE sau invers, dar zic si eu, verifica si chestia asta.
Asta am zis de rezolutia,daca monitorul nu suporta rezolutia palcii video,atunci monitorul nu se aprinde,arata negru,ori dupa caz poate arata ceva doar daca este diferenta f mica.
Scoate placa, baga pe cea veche si verifica iar, vezi se aprinde, poti intra in bios etc.
Cum ai schimbat placa aia? Ai scos calc din priza, ori ai schimbat placa cu cablu la priza pus?
Cand schimbi componente trebuie sa scoti din priza calc de tot, il lasi vreo 20 min asa,asta pentru ca ramane curent in condensatoare si ala trebuie drenat de acolo.
Altfel poti sa arzi placa,atunci c and o pui in slotu ala pinii aia se misca si face scurt si se poate arde.
Zic si eu, pentru ca nu stiu ce ai facut tu, ori cate stii sa faci. Poate te pricepi, poate nu, de aia am spus variantele astea. Sper ca nu te superi, nu am de unde sti cu cine stam de vorba
Driverul nu are legatura din cauza ca orice monitor preia imaginea fie analog sau digital in orice masura ar trebui s ao preia. sa numai zic de fapul ca aproape toate dispozitivele noi au deja pachete pentru default drivers.
Problema in sine poate avea minim 3 explicatii din ce vad:
1. Placa necompatibila cu motherboard(probabil mai veche)
Si da am mai auzit cazuri de genul asta, de incompatibiliatate hardware, chiar daca in specificatii scrie ca sunt compatibile una cu cealalta, in real din pacate este posibil ca daca placa de baza e mai veche, hardware-ul placi video nu este suportat.
2.Placa defecta, incerco si in alt PC daca nu ai facut-o deja!
3. Monitorul (desi probabil nu daca la-i testat in alt pc/alptop etc) daca nu poti incerca
Astea sunt cele mai evidente cazuri luand-o de la premisa cat mai realistica posibila.
P.S rezolutia nu are legatura cu monitorul!
Orice monitoare eu un minim standard si un maxim de rezolutie incepand de la 800x600 pana la 2, 4, 8k
Sper ca ti-am fost de folos
Puiule placile video sunt backwards comlatible cu orice placa de baza.
Mai poti incerca sa faci update la bios desi nu ar trebui sa schimbe nimic
Ce incerci sa spui acolo?
Placile video contin propriul chipset si procesor GPU cum sa zici ca sunt compatibile cu orice placa lol
E ca si cum ai spune ca un RTX3080 e compatibil cu o motherboard MSI 710i (2011) sa nu zic de altele mai vechi... Se numeste I/O Compatiblity desii multe in ziua de azi sunt "universale" chipsetul difera, la fel exista si placi de baza destinate serverelor, nas, mining etc
The good news is that most modern GPUs are compatible with almost any motherboard from the last decade
Pretty much all graphics cards are compatible with about 95~99% of all motherboards. If your motherboard has a PCI-E x16 slot, it's likely that a graphics card will work on it.
Da cine se cearta my darling?
Eu doar i-am explicat care exact care ar fi problema, acum tine de dânsul. Si respectiv la ce ai zis cu "orice placa" ti-am raspuns pentru ca daca ziceai "with about 95~99% of all motherboards" de la inceput nu te contraziceam ca asta era, nu "cu orice placa".
Totusi nu inteleg ce legatura are asta cu ce i-am zis eu
Eu i-am zis ca poate nu e compatibil chipsetul cu placa lui, ca se mai intampla uneori,(poate acel 5%) sau poate e placa defecta cine stie, pana nu testeaza sau o duce la verificat la un service sv nu va stii.
In principiu trebuie verificat in bios daca ii apare configuratia, daca nici bios-ul nu-i apare cand deschide ala insemna ca e placa, daca cu cea veche i merge, si din nou revenim la ce am zis, incopatibilitate sau e defecta.
Eu zic ca cel mai usor ar fi sa o returneze si sa incerce alta, daca o are de maxim 14 zile, e dreptul lui, si daca nu-i merge are si garantie de care poate beneficia.