| Kasya a întrebat:

Buna!
Se pare ca am întampinat iar o problema. Mi-am cumparat prima unitate si cand am încercat sa bag cablul de la monitor în priza a facut flama. Am un prelungitor cu 5 prize. În el aveam bagate cablul de alimentare de la net si o lampa. Am verificat monitorul la o alta priza si se aprinde, unitatea noua la fel, se aprinde si ea. Am luat un alt prelungitor si am bagat cablul de alimentare la el ca sa am net.Deci acel prelungitor cu 5 prize s-a ars.Are 3000W.
Nu suporta? Ce tip de prelungitor ar trebui sa îmi cumpar? As avea nevoie de 5 prize.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Da, acum am vazut...
Ce ziceam eu mai inainte?
F9... F12

Vezi ce scrie mai sus, la tine?
F9 e tadta pentru Boot Menu

Si da, optiunea a 3-a, aceea cu Windows 10. reprezinta stickul

88 răspunsuri:
| NLS a răspuns (pentru Kasya):

Da, atat are exact, restul pana la 1TB e doar marketing.

Si asta ziceam si eu, ca Drive 1 e SSD ul, dar contine deja 3 partitii mici create, pe una e cu siguranta sistemul de operare FreeDOS, pe una trebuie sa fie drivere (posibil, nu sigur) iar ultima nu stiu exact ce contine, sau daca contine ceva.

Ai doua variante, fie faci cum am spus mai sus,
si creezi noua partitie din acel Unallocated Space de 232GB,
fie le stergi pe toate de la Drive 1, si creezi o partitie noua cu tot spatiul disponibil.

Tu ai nevoie doar de niste drivere pentru windows pe care e posibil nici macar sa nu le aiba depozitate acolo.
Si chiar daca sa presupunem ca are drivere, le gasesti si pe net, pe site-ul oficial al laptopului/PC-ului./placii de baza.
Eu am un HP (laptop, dar e acelasi lucru), a venit cu astfel de partitii, le-am sters din prima.
Drivere am luat de pe net.

Windowsul se instaleaza pe SSD, altfel l ai luat degeaba.
Trust me. Nu e ok cum doresti, desi poti face si asa.

| Kasya explică (pentru Kasya):

Acum am observat ca nu merge sa dai next cand apesi pe celelalte partitii care au doar MB. Deci prima si ultima. Hdd si ssd. Celelalte 3 pentru ce sunt, partitiile 1, 2 si 3? E de la placa video?

| Kasya explică (pentru NLS):

Deci dau la ultimul, cel cu 232.6GB apoi la new. La size ce ar trebui sa scriu?

Îmi arata 238175 MB

Sau las asa, dau apply si gata?

Nu scrii nimic, dai ok sau next, si va crea noua partitie cu maximul de spatiu disponibil.
Adica acei 232 gb.

S-a instalat. Dar de ce îmi apare pozape care am avut-o la desktop pe unitatea veche? Si de ce am în local disc C doar 231gb iar în D doar 510Mb?
Unde sunt cei 900 si ceva de gb?

Desktopul e exact cum a ramas. Am crezut ca se instaleaza de la 0 si o sa apara wallpaperul cu logoul de la windows. Aaa..ca n-am dat la hdd new? Ca sa-mi faca partitie?
Trebuia sa fac la ambele la fel?

Iar cand dau la start nu merge. Vreau sa-l opresc. Asa facea si pe unitatea cea veche. Eu nu mai înteleg.

In D se rezolva, trebuie sa intri la Disk management, si sa creezi de acolo partitia D,...
Ai Discord?
Cat despre C, extrem de ciudat, ambele unitati de stocare sunt noi, si stickul contine un kit de Windows original?

Da, este original. L-am cumparat din magazin, era sigilat. Acum merge sa dau la start. Am dat la disk management.
Scrie ca am 931. 51GB unallocated la disk 0.
Aici nu ma pricep cum sa fac ca-mi apara ca Local Disk E: 931 gb

Nu am discord

Dai click dreapta pe Unallocated space, si o sa gasesti fie New Volume,
fie Change Drive Letters and Paths... Unde vei da Add...

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Si lasa Windowsul mai bine sa aloce automat litera, nu forta tu sa puna F

Am dat dar nu pot apasa pe niciuna.
New simple volume...
New spanned volume...
New striped volume...
Iar ultimele doua, properties si help, pot da click pe ele.

Da, asa o sa las. Doar am dat un exemplu.

Unde scrie disc 0. daca dau click dreapta îmi arata initialise disk, apoi doua optiuni:
MBR si GPT.

New Simple Volume trebuie.
Ceva nu faci bine.
Ai selectat Unallocated Space, apoi click dreapta tot pe el?

https://answers.microsoft.com/......eb54cf0f77

Da, exact ca în poza. Apar acele linii dar nu pot da click pentru ca îmi arata ca celelalte 4 din poza.

Alege GPT, pentru ca MBR nu mai e de actualitate, daca ai BIOS "nou", de tip UEFI.

BIOS = stanga imaginilor de mai jos (doar 2 sau foarte putine culori, si control doar din sageti)

UEFI = dreapta imaginilor (intens colorat, pictograme reprezentative pentru fiecare comanda sau functie, si e controlabil din mouse )

https://www.howtogeek.com/......521683.png

https://www.marksei.com/wp-content/uploads/2017/03/BIOSvsUEFI.jpg

Am ales GPT si acum pot da click pe "new volume". Dau next la toate?

New simple volume*

Da happy
uff, finally.

Gata, multumesc mult pentru ajutor!
A fost putin complicat pentru mine, e pentru prima data cand dau de aceste probleme.Mai am multe de învatat.

Pt putin!
Sa folosesti cu placere noua jucarie.

Vezi ca incetinirea aceea s-ar putea sa fi fost cauzata de faptul ca a inceput sa-si faca automat update-uri.
Toata ziua de astazi, poate si maine, o sa continue, si deci o sa mai vezi ca nu raspunde foarte smooth.
De fapt cred ca poti sa iti dai seama daca face update-uri, dupa activitatea Retelei (Network) si a SSD-ului, in Task Manager - tab-ul Performance.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/drivers/

Instaleaza driverul pentru placa video de pe site-ul oficial nVIDIA.
Adica linkul de mai sus.
Alegi la Product Series, GeForce 16 Series,
apoi 1660 Super, sau ce placa ai tu.
Windows 10 64 bit
engleza
game ready driver (dar si Studio e ok)

Descarci kitul, incepi instalarea si in rest e relativ simplu.
De alte drivere nu ai nevoie, decat daca observi ca ceva nu functioneaza corespunzator (sunetul, USB-urile, reteaua are viteza foarte mica, etc).
Windows 10 se ocupa de tot ce e nevoie, de aceea e bine sa ai rabdare cu el primele 2 zile, pana se actualizeaza.

Da, e ciudat. Am observat ca numele meu nu mai e întreg. Asa arata si pe unitatea cea veche. Mi s-au sters cateva litere. De exemplu, cand vreau sa descarc ceva si ma întreaba unde vreau sa se faca descarcarea, îmi arata C:\Users\mihae\ App Data\Local\ Programs\Opera.
N-am reusit sa-mi pun numele complet, Mihaela si nu stiu cum sa fac asta, daca merge sa-l schimb. E ciudat ca apare tot asa.Credeam ca instaleaza windowsul de la 0. Adica este de la 0 dar ramane poza de pe desktop cand ar trebui sa fie cea cu logo ul de la windows. Iar în C tot "Mihae" apare.
Eu am formatat Local Disk C cand am instalat W10 pe unitatea veche si tot asa mi-a aparut mereu. Ciudat. credeam ca daca am alta noua nu mai apare.

Daca vrei, fa un exercitiu.
Mai instaleaza odata Windowsul, caci acum stii pasii, si sterge cu Delete Partition toate partitiile de la SSD (Drive 1... )

Cred ca inteleg de la ce vine problema ta.
Ai un cont Microsoft si te-ai conectat cu el?

Reinstaleaza-l si incearca fara cont.

Poti activa Windowsul si altfel, nu doar legand serialul de contul Microsoft. (treaba asta o faci dupa aceea, la instalare alegi ca nu ai un cod de activare).

Da, tocmai am vrut sa specific asta. Ma pune sa-mi fac cont si cred ca nu merge sa dau next daca n-am.

Ok, si eu ma gandeam sa-l instalez iar. Pot sa formatez ssd ul?