| octav005 a întrebat:

Bună seara. Am cumpărat doua tweetere cu magnet, perfect identice.
Dar măsurat cu aparatul, unul are 4, 8 ohmi și celalalt 12, 5 ohmi.

ARE vreo importanta aceste aspecte?

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Yes. Legea lui ohm, rezistivitate mare = curent mai mic prin el = sună mai încet.

Vezi ce model ai luat, caută specificațiile pe net și cel cu rezistivitate mult mai mică/mare are defect de fabricație.

Le dai retur și iei altele.

| octav005 explică (pentru Frank51):

Retur nu am cum în nici un caz, ele sunt noi, pe eticheta scrie exact la fel. 16 ohmi. Se aud ambele.

| Frank51 a răspuns (pentru octav005):

Se aud ambele evident, dar nu se aud la fel de tare.

Nu am mai văzut în viața mea un dispozitiv construit cu tehnologia din prezent care să aibă o toleranță de 72%. Ori e făcut pe o barcă în drum spre Europa, ori e defect de fabricație.

| KovacsB a răspuns:

Este aspectul cel mai important.

| octav005 explică (pentru Frank51):

Da. Nici eu nu știu ce sa zic. Poate nu sunt 100% noi. Dar arata exact ca noi, fără praf, urme. Posibil sa fie folosit vre-unul fără filtru? Întreb și eu ca nu ma pricep. Sunt tweetere care pe ele se pun gen horn. Sunt forte grele, cred ca au magnet de neodim. Unul are 2, 6 kg

| Frank51 a răspuns (pentru octav005):

Habar n-am. Nu știu de unde le-ai luat, ce model sunt, dacă sunt o firmă consacrată, dacă tolerantele alea sunt ok pe puteri mari, în concluzie nu am cum să știu.

Dacă la auz ti se pare că se aud bine și aproximativ la fel de tare le poți folosi.