Daca ai sistem mai nou e foarte probabil sa faca figuri oricum. Dar de ce nu pui frumos XP intr-o masina virtuala si sa joci jocul asa, daca nu merge compatibility mode samd?
Pentru un retro-gaming machine poti sa folosesti ce OS vrei tu cu conditia sa ai suport hardware (= drivere) pentru el. Daca il instalezi ca la carte, ii faci toate update-urile pana la ultimul si apoi ii tai accesul la net, nu ar trebui sa ai nici o problema. Mai e si conditia ca jocurile pe care le instalezi sa fie "clean". Daca te dai cu Win7 pe net azi sau ai jocuri "murdare" atunci problem. Daca tai acces la net n-ai nevoie de firewall. Legat de antivirus, nu stiu care mai are versiune de Win7 si sa mai primeasca si update-uri. Eu as merge pe Microsoft Security Essentials (vad ca mai e disponibil la download) de la Microsoft cu ultimele semnaturi disponibile inainte sa tai acces la net. Dupa aia, sanatate si noroc. Ar folosi foarte mult sa mergi pe strategia cont privilegiat cu care nu te legi direct niciodata/cont limitat cu care te legi intotdeauna. Daca jocurile merg instalate folosind cont limitat e foarte bine. Teoretic, daca ai un joc vechi chiar daca are ceva ar trebui sa fie recunoscut de antivirus cu semnaturile pe care le are din ultimul update. Asta e - putin cam lung desi am incercat sa sintetizez doar esentialul: un OS fara suport e un risc dar daca stii cum sa-l gestionezi poti sa tii-l asumi in cazul unui retro-gaming machine fara acces la net. Pentru ORICE inseamna acces la net nu recomand sub nici o forma OS fara suport.
Pune Windows 7 linistit. Daca e sa aleg dintre toate versiunile de Windows, aleg 7 cu ochii inchisi. Windows XP este prea vechi, multe soft-uri nu il mai suporta (browsere de ex) si este mult mai vulnerabil.
Cat despre Ubuntu -buna alegere!
Poti baga dual boot Linux-Windows si sa folosesti Windows doar pentru a te juca.
anonim_4396 întreabă:
lapadatgeorge întreabă:
mihay_8367 întreabă: