Matematica. Ai timp sa inveti pana la BAC toata materia 9-12. Teoria sa o stii foarte bine, pe urma treci la probleme.
Informatica. Iti doresti foarte mult sa devii un programator. Dupa ce termini liceul si BAC-ul, vei putea intra la Facultatea de Informatica. Acolo vei inveta sa programezi in numeroase limbaje. In primul semestru al fiecarui an, vei face matematica discreta (nu chiar pura). Ideea este ca e multa multa teorie. Sa te astepti la asta daca vrei sa fii programator.
Parerea mea, este sa incerci la o politehnica (o sa vezi de ce). Intereseaza-te si de la altii care au terminat facultatea, asculta-le parerea si compari in raport cu ce-ti place tie.
Deocamdata nu pierde timpul (prea mult) cu ganditul la facultati. Stabileste obiectivul principal: Sa iei BAC-ul! Si pe urma, o sa fie altfel.
Raspunsurile in mare parte trebuie sa ti le dai singur.
Legat de informatica, nu stiu care a fost contextul in care respectivul baiat ti-a spus ca sunt doua feluri de informatica.
In functie de specializarea pe care o vrei sunt mult mai multe "informatici" ca sa zic asa.
Presupun ca se referea la doua aspecte ale programarii web (sa nu uitam ca informatica nu se limiteaza la limbajele folosite in programarea web): aspect si functionalitate.
Aspectul unei aplicatii web (blog, magazin online etc) este responsabilitatea web designer-ului care, atentie, nu doar deseneaza interfata ci o si transpune in cod (trebuie sa aiba ceva cunostinte de programare).
Functionalitatea site-ului este responsabilitatea "programatorului", care trebuie sa aiba grija ca aplicatia sa execute toate actiunile dorite. De ex: cand te-ai inscris pe TPU si ai completat datele tale, ai apasat un buton si datele au fost preluate si bagate in baza de date. Cand dai login, parola introdusa e comparata cu cea din baza de date trecuta in dreptul numelui tau de utilizator. Daca e corecta ai acces la cont, daca nu, nu ai acces.
Daca mai ai intrebari legate de programarea web, mi le poti trimite prin PM.
Lavinia_Cristina_ întreabă: