Buna! Daca folosesti pc-ul si pentru editare foto-video recomand un model nVIDIA RTX.
Daca il folosesti pentru gaming este ok si AMD.
Eu am ales Gigabyte Nvidia RTX 4070ti super si sunt multumit de ea atat pe partea de editare foto-video cat si pe partea de gaming.
Iti recomand sa cumperi de pe www.pcgarage.ro pentru ca au multe modele la preturi ok. De asemenea, iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."
4070 e mai scumpa fiindcă asa dorește producătorul,
Dar și pentru ca oferă tehnologii pe care cea AMD nu le are (RayTracing și DLSS. Prima îmbunătățește felul în care sunt randate razele de lumină, umbrele, particulele, etc, iar a doua crește fps urile).
AMD are ceva echivalent cu RayTracing, dar nu e chiar atât de reușită soluția lor.
În plus, placa in sine e foarte buna, dar driverele AMD au încă mici probleme. Se dezinstaleaza când ți-e lumea mai draga.
Dacă îți cumperi 7800XT, exista șanse sa ți se dezinstaleze chiar și o data pe luna.
Buna seara! In general, RTX 4070 si RX 7800 XT sunt ambele placi video foarte bune, dar au avantaje diferite, depinde de ce preferinte ai.
RTX 4070 este mai scumpa pentru ca beneficiaza de tehnologia DLSS (Deep Learning Super Sampling) si Ray Tracing, care imbunatatesc experienta vizuala in anumite jocuri, dar si performanta. In plus, Nvidia are un ecosistem mai bun in ceea ce priveste optimizarea software-ului si a driverelor pentru majoritatea jocurilor.
Pe de alta parte, RX 7800 XT are un raport pret/performanta mai bun in multe jocuri, mai ales in ceea ce priveste FPS-urile, dar nu ofera aceleasi functii avansate de Ray Tracing si DLSS ca RTX 4070.
Daca vrei FPS mai mari si un raport mai bun intre pret si performanta, RX 7800 XT ar putea fi o alegere buna, dar daca iti doresti functii suplimentare, precum Ray Tracing si DLSS, RTX 4070 ar fi mai buna.
anonim_4396 întreabă: