Face rost de un stick usb de minim 8gb. Foloseste utilitarul de la Microsoft sa isi faca un stick cu windows 10
https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
Booteaza si instaleaza windows 10.
""Booteaza" insemnand?!
Multumesc!
Inca un aspect!
De pe un laptop primit din State, dar care nu mai functioneaza, si are Windows original, se poate transfera cumva pe cel second hand, cu fake w7?!
Multumesc!
Sa se transfere, ce anume?
Date de pe un HDD pe celalalt?
Daca "nu mai functioneaza" prespune ca alte componente sunt defecte, însă HDD ul e intact, atunci bineînțeles.
Sau... Licența de windows?
Se poate, dacă e retail.
Daca e OEM nu se poate.
Însă după cum spuneam în mesajul pe care l am trimis pe privat și pe care nu sunt sigur ca l ai primit, am o licență de Windows 7 home premium, ce activează totodată și Windows 10 home.
E originala, am primit o împreună cu un laptop refurbished, si nu o folosesc.
Daca o dorește, îți trimit deseară pe privat serialul.
Man licenta pentru 179 ron https://www.software-deals.ro/......fessional/
Se pare ca cineva sau ceva ne monitorizeaza... altfel cum se explica ca am inceput sa primesc oferete nesolicitate pentru programul cu 10?!
Seara buna, windowsul 10 se poate descarca de aici: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10, se descarca instrumentul de pe site si urmezi pasi din aplicatia de pe site ca sa poti sa il pui pe un stick de minim 8GB, dar ca sa poti sa pui kit-ul de instalare al windowsului pe stick trebuie ca cineva (frate, vecin, sora, etc. ) sa aiba un windows 10 licentiat instalat pe pc.
P.S. folosesti internet explorer cand vrei sa descarci antivirusul? daca da, schimba pe chrome sau mozilla firefox. Daca nu ai instalate browserele astea intra pe https://ninite.com si acolo bifezi chrome si Mozilla Firefox, si poti sa bifezi si la antivirus "Avast" si jos ai butonul albastru "Get your ninite" se descarca o mica aplicatie pe care trebuie sa o rulezi ca sa ti se instaleze cele 3 programe.
W 10 nu cere asa ceva, cand cere key stai skype =in timpul instalari si gata, apoi daca apare nu e nimic rau, in viitor sa cumpere o licenta daca iti permite desigur https://www.software-deals.ro/......fessional/
Simplu.
Windows 10 nu are nevoie neaparata de o licenta.
Se poate folosi neactivat pe perioada nedeterminata.
Nu expira, nu iti restrictioneaza accesul dupa o perioada cum se intampla la editiile anterioare, toate modulele functioneaza la parametri normali.
Mesajele care apar sunt doar cu scop informativ, total inofensive.
Si nu poti customiza nimic, nici macar sa schimbi wallpaperul nu poti (se poate totusi, cu o mica smecherie, il schimbi folosind un Viewer de imagini, precum IrfanView, XnView, ).
SAU daca nu are nevoie de jocuri si programe specializate, e mult, mult, mult mai indicat sa isi instaleze Linux Mint (Cinnamon daca e un laptop mai puternic, sau Mate daca are procesor mai lenes)
Sa cumpere licenta de pe eMag cu 30 de lei, nu recomand deloc, nu sunt legale de nici o culoare.
Nu sunt vandute de eMag in primul rand, ei nu isi murdaresc mainile cu ilegalitati de genul.
Sunt vandute de firme fantoma, asa zisii "parteneri".
Sunt obtinute folosind carti de credit furate, conturi de Paypal furate, samd.
Practic, o cumperi azi, si iti poate expira dupa 3 sau 6 luni.
Si in 90% din cazuri, nu mai raspunde nimeni la telefon daca apelezi la ei.
Alteori, mult mai rar, primesti un nou serial dupa ce te rogi putin de ei sau ii ameninti, cu rugamintea sa nu mai spui la nimeni.
DAR chiar si presupunand ca nu vor expira, sa dai bani pe o licenta generata in mod fraudulos, e acelasi lucru ca si cand ai lua-o de pe net... folosind metode neortodoxe de care aminteste colegul de mai sus.
https://www.youtube.com/watch?v=CWy99VMFsMM
Pe Arena IT a citit ca trebuie licenta preexistanta.
Voi stiti si folositi terminologie, dar ea...
Si cand sa cautam solutia optima, i se mai si stinge din senin calc! si nu e prima data! oare de ce?!
Si daca instaleaza Linux, sau Mate, asta nu afecteaza/modifica nimic din continutul calculatorului, acumulate // descarcate cu Windows 7?!
Procesorul e Intel core Duo, 2, 2 ghz, T 6600
Multumesc!
Atata vreme cat ce a descarcat (video, muzica, documente, etc) e pastrat pe o alta partitie (D: de exemplu) raman intacte 100%.
Instalarea Linuxului o va face pe partitia C, in locul Windowsului actual. (nu in paralel, adica dual-boot)
Daca are si programe (kituri de programe mai exact, acestea nu le mai poate folosi pana nu revine la Windows.
DAR nu va mai avea nevoie de ele, pe Linux 99% dintre programe sunt GRATUITE si le gasesti intr-o bibloteca de aplicatii.
In Linux nu trebuie sa intri pe internet, sa cauti softul dorit pe pagina oficiala.
E cam la fel cum e Microsoft Store, sau Google Play, doar ca totul e gratuit.
Exista si acolo Chrome sau Firefox, exista suita Office gratuita foarte buna (LibreOffice, care-apropo, are si varianta de Windows))
Pentru acea configuratie, recomand cu caldura Linux Mint, varianta MATE.
Se va misca precum o racheta, nu va mai avea nevoie de antivirus, fiindca in universul Linux nu exista virusi aproape deloc, din cauza cotei de piata inca scazute, si nu va mai avea de vreo licenta vreodata.
E drept ca va avea nevoie de un timp de acomodare, in MINT e distributia de Linux care seamana cel mai mult cu Windows (ca si interfata e un fel de combinatie intre Windows XP si Windows 7).
DACA ai fi urmarit clipul meu macar pana la minutul 11.30 ai fi aflat multe chestii pe care nu le stiai, atat referitoare la activare, cat si despre acele licente fantoma, si de ce trebuie evitate.
Iar despre cumpararea unei licente originale de Windows 7 sau Windows 10 nu cred merita pentru un laptop SH si la asemenea configuratie.
Repet: fie foloseste Windows 10 Home (varianta pe 32 biti, se mai numeste x86, daca are cel mult 4 GB RAM) fara a-l activa...
fie trece pe LinuxMint.
Am instalat unei vecine Windows 10 Home acum 4 ani, acum merge la fel de bine, fara a fi activat.
Alta cale legala nu exista fara a da 120-140 euro pe o licenta.
Nu exista decat programe care cloneaza toata partitia C: si o salveaza ca o arhiva, insa salveaza absolut tot de acolo, adica si chestiile de care nu mai e nevoie: folderul Windows, Program Files, totul...
Respectiva arhiva va avea exact marimea pe care o are acum OCUPATA pe partitia C:, si va trebui sa o salveze pe D:
NU e nevoie de asa ceva.
Desi dureaza mai mult, ar fi mai bine sa caute si sa le mute manual, iar la final, ca sa fie sigura ca nu a uitat ceva pe undeva, poate deschide in Computer partitia C: si sa caute in caseta de cautare din dreapta sus dupa urmatoarea sintaxa: (asterix, un punct si prescurtarea formatului de fisier)
*.mp3 (muzica in format mp3)
*.flac (muzica in format flac, daca a avut asa ceva)
*. jpeg (imagini, poze, wallpapere)
*.jpg (imagini,...)
*.png (imagini,...)
*.mkv (formate video, adica filme)
*.mp4 (formate video, adica filme)
*.avi (formate video, adica filme)
*.pdf
*.doc
*. docx
*.xls
*. xlsx
(la fel pentru pdf, doc si xls... sau eventual alte formate de fisiere si documente pe care crede ca le-a avut in laptop)
Le va introduce pe rand, si daca mai exista ceva, va aparea afisat in fereastra.
Le poate apoi selecta direct de acolo, nu mai trebuie sa le caute, si le poate muta pe D:.
Daca are 4GB,
eu recomand Mint 19.2 sau 18.3, varianta Cinnamon sau MATE, obligatoriu pe 64 biti
https://www.linuxmint.com/download_all.php
SAU
Windows 10 obligatoriu varianta Home, fie pe 32 biti (x86), fie pe 64 biti (x64)
https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
Varianta PRO e incarcata de chestii total nefolositoare (dar si nefolosite) de un utilizator obisnuit, care ruleaza insa in fundal sub forma de servicii, si consuma resurse (procesor, ram, internet)
Se pot majoritatea opri insa e o munca aproape titanica in Windows 10. (eu am oprit aproape tot, mi-a luat cam 3 ore doar aceasta operatie, si am deja un ghid facut de mine sub forma de fiser Excel cu tot ce trebuie dezactivat).
Daca e genul de persoana care abia se descurca pe Windows, ii recomand totusi sa ramana inca o vreme pe Windows.
Cum spuneam, Mint e foarte usor de invatat, seamana foarte mult ca interfata cu Windows 7 sau XP, insa la inceput trebuie sa fii dispus sa inveti.
Diferentele incep la nivel structural, in Linux formatul de fisiere e ext4, in Windows e NTFS. Si asa mai departe.
Eu ti-am spus ce as face eu, in cazul dat, presupunand ca abia ma descurc cu sistemul Windows, as ramane pe Windows 10 Home, neactivat. O va tine mult mai mult decat daca cumpara o licenta furata ce poate fi dezactivata de Microsoft dupa 3-6 sau 12 luni...
Sau daca as fi putin mai experimentat cu Windowsul, as trece fara ezitare la Mint, fara sa ma mai uit vreodata inapoi, si as sacrifica putin timp la inceput sa invat cele necesare. (in principiu nu e nimic complicat sau mult de invatat, exista tutoriale pe internet destul de detaliate despre cum se instaleaza Mint).
Iar odata instalat, nu mai prea trebuie sa faci mare lucru, decat sa te obisnuiesti cu el.
Cu Terminalul nu ai treaba aproape deloc in Mint, deci nu e cazul sa se sperie. (de exemplu un program se poate instala in doua moduri in Linux: fie scrii o comanda in terminal, fie mergi in Software Center, cauti programul, si pornesti instalarea).
Credeam ca termenul se explica de la sine.
Atunci când cumperi un software, fie el sistem de operare sau orice altceva, are ca protecție o "cheie", sub forma unui număr serial. (sau uneori, mai rar, o cheie hardware sub forma unui stick).
In mod normal, un software comercial pe care l-ai cumpărat, l-ai instalat dar pe care nu l-ai activat cu cheia primita la cumpărare, va funcționa o perioada de timp cu funcționalitate totala sau cu o parte din funcții dezactivate, apoi va expira, fiind necesar sa îl cumperi.
Toate versiunile de Windows dinaintea lui 10 au fost asa (expirau după un timp și ajungeai pana la faza în care nu mai puteai folosi calculatorul, posibil aceeași problema cu care se confrunta acum cunoștința ta), însă nu și 10.
A specificat și tipul in clip, găsești și pe net asta.
Deci windows 10 rămâne într-o permanenta perioada de evaluare dacă nu ii introduci un serial valid, dar va continua sa funcționeze normal.
Nu vei putea customiza nimic, cu excepția amintita, și nu va funcționa Store ul, - magazinul lor de aplicații inutile și contracost-
ceea ce e o binecuvântare.
O sa apară în dreapta jos mesajul de avertizare cum ca Windows-ul nu e activat, blabbla... La fel in panoul Settings, mai ales în pagina de customizare...
Și o data pe luna se deschide eventual o mica fereastra pe ecran in care apare din nou un mesaj informativ, cum ca "Windows-ul dvs nu e activat" (adică, pentru a răspunde la intrebare: nu ai introdus un serial care sa le arate lor ca ai cumpărat produsul).
Chiar și când instalezi varianta Home, tot rămân multe lucruri de blocat și dezactivat, dacă vrei sa ai un windows rapid si sigur.
Ah, in caz ca te întrebi care e motivul pentru care Microsoft a lăsat aceasta portita- răspunsul e: publicitate.
Orice tasta pe care o apeși, orice căutare pe net, ajunge pe serverele lor, dacă nu știi ce sa dezactivezi... (Și crede ma ca sunt multe de dezactivat).
E valabil și pentru vechile 7 și 8, au introdus și în ele mare parte din funcțiile de telemetrie.
Daca doreste, și tine la intimitate, eu mi am făcut o lista cu tot ce trebuie dezactivat și i - o pot pune la dispoziție, plus asistenta necesara.
Nu e nimic grav. Poate descarca o imagine iso originala de pe site-ul celor de la Microsoft si dupa sa il instaleze linistita. Imaginea o poate scrie pe DVD sau pe usb (Microsoft ofera si utilitarul de scriere cand descarci imaginea).
Își ia un dvd/usb cu windows de la un prieten si instalează/ booteaza. După care, înainte să dea update, exista "jucarii" pe internet, generatoare de key pentru a activa windows.
Când vine vorba de laptop "SH", treaba devine serioasă.
Dacă laptopul este cumpărat la mâna a doua, primul lucru pe care trebuie să-l facă prietena ta și oricine altcineva, constă în formatarea completă a unității de stocare (dacă este HDD, folosești DBAN -> este un soft creat să radieze tot conținutul care a existat vreodată pe acel HDD -> MFT-ul-> variantă sigură) sau varianta clasică, formatare din kit-ul de instalare Windows, după aceea, instalarea sistemului de operare.
Recomand să instaleze ori Windows 7 Ultimate, ori Windows 10 PRO (depinde de generația de laptop, dacă este de gaming, normal că te vei duce pe Windows 10 PRO / dacă este un laptop de generație mai veche, laptop-urile cu procesoarele până în skylake, vei merge pe Windows 7.
De ce are nevoie prietena ta?
1. O memorie usb / un stick de minim 8Gb
2. Programul "rufus" pentru a face stick-ul bootabil : https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v3.8/rufus-3.8.exe
3. Un kit de instalare (o imagine iso cu sistemul de operare) care va fi arsă pe stick : https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10ISO
Deschizi "Rufus", selectezi imaginea și o arzi pe stick.
După ce a ars imaginea pe stick, repornește laptopul cu meniul de boot (tasta F8) -> usb drive
După ce instalează Windows 10 sau Windows 7 (dacă vrea Windows 7, îți voi trimite eu un link în privat) va trebui să-l activeze. La fel, îți explic în privat cum să-l activezi.
Gasiti aici https://storygram.ro/ licenta ieftina 99 lei Windows 10 Pro, primesti factura si instructiuni