| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna seara! Ma poate ajuta cineva si pe mine va rog frumos? Am un pc destul de bun, procesor Intel i5, 16gb ram, placa video RX 580 8gb/256 bit, doua ssd-uri si doua hdd-uri, sursa alimentare de 550 watti reali nu chinezarie care a fost foarte scumpa la vremea ei, sistem de operare Windows 10 Pro 64 bit si cu toate astea imi face figuri cateodata si incepe sa se miste un pic in reluare in slow motion asa din senin. Oare ar trebui sa schimb sursa de alimentare?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca nu altfel, atunci reinstalare Windows.

| doctorandus a răspuns:

Dom'le, nu-l putem diagnostica prin internet.

Reinstaleaza Windowsul de la zero si daca face figuri dup-aia poate fi de la hardware. Dar de multe ori e de la software: ori ai fost infectat cu un miner de cripto, ori ai instalat fara sa-ti dai seama spyware/adware, ori ai instalat un driver gresit, etc., posibilitatile de a-l ruina prin software sunt multe.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

A, da, un test rapid: cu https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/ testeaza starea fiecarui disc. Nu dureaza mult. Pentru SSD-uri iti apare procentajul care a mai ramas bun, iar pentru HDD-uri iti zice daca discul e pe cale de duca.

Daca SSD-urile au scăzut sub 85%, micsoreaza partitiile, sa ramana nealocat mai mult decat procentajul care s-a dus.

De exemplu, daca SSD-ul a scăzut la 70%, atunci lasa 40% din el nealocat.

| StefanescuDaniel explică (pentru doctorandus):

SSD-ul principal pe care este si Windows-ul instalat este la 96% Health, ssd spare blocks 100%, failures none, warnings none, overall : Healthy, temperature : 24 C/75 F iar spatiul lui este plin cam in proportie de 50%-60%

Da le-am dat la fiecare in parte multumesc frumos domnule. Imi arata ca ssd-ul principal este in regula, la HDD-ul TOSHIBA de 1000 GB imi da caution cu galben la reallocated sectors count, la HDD-ul Hitachi de 1000 GB acelasi lucru, iar SSD-ul WD de 1TB pe SATA imi arata ca este in regula si el. Chiar nu stiu ce inseamna acele reallocated sectors count care mi le arata cu galben si imi scrie Caution

Am inteles multumesc frumos