De la un operator local. Am doar un modem care mi l-am cumparat acum, altul nu!
Vezi ca router-ul nu e tot una cu modem. Cum comfigurai tu inainte setarile la net? Adica ceva utilizator si parola sau setai un ip sau cum?
Net-ul era direct prin cablu, adica faceam o conexiune unde de fiecare data dadeam sa sa conecteze. Acolo puneam utilizator si parola.
Atunci instructiuni:
1. Conecteaza cablul de net la router in wan
2. conecteaza cablul care a avenit doata cu routerul intre lan1-pc.
3. Arunca cd-ul pe geam
4. Baga router-ul in priza.
5. Asteapta 2 minute sa se initializeze router-ul. Dupa, la pc, apasa start-in bara de cautare scrie(fara ghilimele): "cmd". Dai enter. Aici scrii "ipconfig". In datele kilometrice ce au aparut cauti unde scrie Default Gateway. O sa gasesti o adresa de forma 192.168.x.y.
6. Deschizi browser-ul si scrii adresa aia 192.168.x.y. O sa te intrebe de un utilizator si o parola. im mod standard is admin admin, dar vezi ca sunt scrise si sub router.
7. Te autentifci. Acum pe stanga, o sa vezi o lista. Dai pe "Network". Apoi dai pe WAN. La WAN Connection Type: alegi pppoe si pui username-ul si parola. Salvezi.
8. tot de pe stanga, dai la wireless si alegi regiunea Romania. Alege si alt ssid daca vrei. Si la wireless security alegi WPA-PSK/WPA2-PSK si pui ce parola vrei la wireless.
9. Salvezi. La System Tools dai pe reboot si dai un restart. Teoretic acum totul o sa fie ok. Daca tot nu merge, imi zici, trebuie sa pui si clonare mac.
Pai, ai conectat cablul de la modem la router daca da este bine...si routerul pe care la-i cumparat trebuie sa vina cu un cablu la fel ca si cablu de la modem la router trebuie introdus in orcare port 'LAN" disponibil si direct in pc-ul tau, dupa aia introduci cd-ul "ala mic", si dai clik pe modelul pe care se numeste modemul tau, astepti sa se configureze si apoi ai trei variante : 1. Dynamic IP, 2.Static IP si 3. PPPoE... daca daca te conectezi la internet prin username si parola setezi "PPPoE" iar "DynamicIP" trebuie doar sa scrii ip-urile de la internetul tau.Bafta!
Deja am facut treaba asta! Am scris si mai sus am facut toate chestiile astea dar apoi cand dau finish pe carte zice ca ar trebui sa imi apara o "fereastra" doar ca nu imi apare! Am incercat si pe browser dar nimic.
Lavinia_Cristina_ întreabă: