| Claudia1397 a întrebat:

Buna seara TPU,

Mi-am luat un router Tp-Link, am bagat CD-ul si i-am facut tot ce mi-a cerut! Problema este urmatoarea..cum ma conectez? Am incercat si celalte doua variante care sunt pe cartea router-ului. Din cate am inteles de la un prieten, e mai complicat. Ma puteti ajuta pas cu pas? Multumesc anticipat.

7 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Intrbare: de la cine ai internet? Mai ai un modem ceva?

| Claudia1397 explică (pentru sltlp):

De la un operator local. Am doar un modem care mi l-am cumparat acum, altul nu!

| sltlp a răspuns (pentru Claudia1397):

Vezi ca router-ul nu e tot una cu modem. Cum comfigurai tu inainte setarile la net? Adica ceva utilizator si parola sau setai un ip sau cum?

| Claudia1397 explică (pentru sltlp):

Net-ul era direct prin cablu, adica faceam o conexiune unde de fiecare data dadeam sa sa conecteze. Acolo puneam utilizator si parola.

| sltlp a răspuns (pentru Claudia1397):

Atunci instructiuni:
1. Conecteaza cablul de net la router in wan
2. conecteaza cablul care a avenit doata cu routerul intre lan1-pc.
3. Arunca cd-ul pe geam
4. Baga router-ul in priza.
5. Asteapta 2 minute sa se initializeze router-ul. Dupa, la pc, apasa start-in bara de cautare scrie(fara ghilimele): "cmd". Dai enter. Aici scrii "ipconfig". In datele kilometrice ce au aparut cauti unde scrie Default Gateway. O sa gasesti o adresa de forma 192.168.x.y.
6. Deschizi browser-ul si scrii adresa aia 192.168.x.y. O sa te intrebe de un utilizator si o parola. im mod standard is admin admin, dar vezi ca sunt scrise si sub router.
7. Te autentifci. Acum pe stanga, o sa vezi o lista. Dai pe "Network". Apoi dai pe WAN. La WAN Connection Type: alegi pppoe si pui username-ul si parola. Salvezi.
8. tot de pe stanga, dai la wireless si alegi regiunea Romania. Alege si alt ssid daca vrei. Si la wireless security alegi WPA-PSK/WPA2-PSK si pui ce parola vrei la wireless.
9. Salvezi. La System Tools dai pe reboot si dai un restart. Teoretic acum totul o sa fie ok. Daca tot nu merge, imi zici, trebuie sa pui si clonare mac.

| CoL00SaL a răspuns:

Pai, ai conectat cablul de la modem la router daca da este bine...si routerul pe care la-i cumparat trebuie sa vina cu un cablu la fel ca si cablu de la modem la router trebuie introdus in orcare port 'LAN" disponibil si direct in pc-ul tau, dupa aia introduci cd-ul "ala mic", si dai clik pe modelul pe care se numeste modemul tau, astepti sa se configureze si apoi ai trei variante : 1. Dynamic IP, 2.Static IP si 3. PPPoE... daca daca te conectezi la internet prin username si parola setezi "PPPoE" iar "DynamicIP" trebuie doar sa scrii ip-urile de la internetul tau.Bafta!

| Claudia1397 explică (pentru CoL00SaL):

Deja am facut treaba asta! Am scris si mai suswinking am facut toate chestiile astea dar apoi cand dau finish pe carte zice ca ar trebui sa imi apara o "fereastra" doar ca nu imi apare! Am incercat si pe browser dar nimic.