| Suntbaiat123456789 a întrebat:

Bună seara TPU, știe pe aici cineva cum se face un site cu ajutorul codurilor html? Dacă da cine știe să îmi lase și mie un cod html făcut.
Deci, vreau să creez o platformă educațională cu numele Likenow. În primul rând vreau să apară un buton de creare cont si unul de autentificare.
În butonul de creare cont, cel care încearcă să își creeze contul să i se ceară următoarele date:
Adresa de mail
Parola
Confirmă parola
Pe urmă să apară tipul de cont pe care vrea să îl creeze: DIRECTOR
Apoi să se deschidă un formular unde se cer următoarele date:
Numele școlii
Numele și prenumele directorului
Numărul de telefon
Adresa școlii
Țara și orașul
În butonul autentificare se cer următoarele date pentru legarea în cont: Adresa de mail și parola. Se apasă pe butonul verde autentificare și ești redirectionat în cont.
După crearea contului prima pagina apărută să fie Panou de control:
Acolo sa apara numărul total de copii din școala respectivă, numărul total de profesori si părinți, Și o sectiune speciale unde directorul poate adauga anunturi.
Următoarea funcționalitate să se numească managementul instituției. Acolo să fie 3 subfunctiitongueersonal școlar, elevi și Contul meu.
În secțiunea Personal școlar se pot creea conturile profesorilor din școala respectivă. Conturile profesorilor vor fi create dintr-un buton verde care apare în colțul stânga sus al paginii. Se da click pe acel buton și acolo se cer următoarele date pentru crearea contului profesorilor: Nume și prenume, Numar de telefon, adresa de mail, Numar de telefon si o parola creată de către director. Toate conturile create vor apărea pe pagina respectivă și în dreptul fiecărui cont va apărea un buton editează și sterge.
În secțiunea elevi va apărea un buton verde în colțul dreapta sus Introdu utilizator, după ce sa fac click pe butonul respectiv se va deschide un formular care cere următoarele date: Nume și prenume, Numar de telefon, Adresa de mail, Parola și confirmă parola. Toți elevii adăugați vor apărea pe pagina respectivă și în dreptul fiecaruia va apărea un buton editează și unul sterge.
În secțiunea contul meu, va apărea contul directorului, și datele despre școală inteoduse în formularul de înregistrare. Următoarea funcționalitate este Mesagerie. În mesagerie va apărea un buton portocaliu pe care scrie trimite mesaj. Acolo se va selecta destinatarul/destinatari, se va scrie subiectul mesajului se va atașa un fisier dacă e cazul si se va scrie mesajul. Apoi se apasă pe un buton portocaliu trimite. Mesaje se pot trimite din orice fel de cont.
Următoarea functie se numeste clase. Când funcția respectivă este deschisă va apărea un buton portocaliu în colțul dreapta sus. Când se da click pe acel buton se va deschide un formular în care se cer următoarele date despre clasa: Numele clasei, selectarea profesorului diriginte din lista de profesori și apoi se apasă pe un buton pe care scrie Salvează.
Următoarea functie se numeste materii scolare: în colțul stânga sus apare un buton verde adaugă materie. După ce se da click pe acel buton se deschide un formular în care se cer următoarele date: Numele materiei și data adăugării.
În dreptul fiecărei materii adăugate apare un buton de editează și unul de sterge.
Următoarea funcționalitate se numeste grupuri. În această funcționalitate se pot adăuga grupuri. Se apasă pe butonul portocaliu din colțul stânga sus, se deschide un formular în care se cer următoarele date: Numele grupului, tipul grupului (privat sau public) și descrierea grupului. După crearea grupului apare o bară de chat unde se pot iniția conversații. Următorul buton din cadrul grupurilor se numeste Întâlnire online, în acest modul apare un buton albastru în colțul dreapta sus pe care scrie Inițiere întâlnire. În momentul în care apare butonul respectiv se deschide un formular în care se cere: Numele întâlnirii, se selectează  tipul intalalnirii cu zoom. După asta se apasă pe butonul Incepere videoconferință. Iar când conferinta se închide în zoom apare un buton negru pe care scrie Închide conferința. Va apărea pe pagina respectivă istoricul conferințelor.
Contul de profesor:
În secțiunea de autentificare se introduc adresa de mail și parola comunicată de către director pentru redirectionarea profesorului în cont.
Functionalitatiile contului de profesor:

1. Clasele mele:
În acest modul apar clasele la care profesorul respectiv predă. Profesorilor dirigintii le va apărea numele clasei lor scris mare albasteu și lângă scrie dirigenție. Din clasa de dirigenție în primul modul al clasei apare catalogul. În dreptul fiecărei elev apărut în catalog apare un buton Adaugă notă și unul adaugă absență. Notele pot fi șterse prin apăsarea pe notă și apoi se deschide butonul roșu sterge. În momentul în care apasăm pe butonul sterge nota se sterge din catalog. Când apasăm pe o absență, se deschid 2 butoane, unul motivează absența și celălat sterge absența.
În cadrul clasei de dirigenție este o subfuncție care se numește profesorii clasei. În acest modul apare un buton albastru în colțul dreapta sus. Când se da click pe el se deschide un formular în care se cer următoarele date: Numele și prenumele profesorului, se selectează materia din lista de materii pe care o predă la clasa respectivă. Apoi se apasă pe un buton galben pe care scrie Salvează.
În cadrul claselor la care este un profesor asociat apare un modul lângă modulul catalog numit Lecție interactivă. În acest modul apare un buton portocaliu in coltul dreapta sus pe care scrie inițiază lecție interactivă. După ce ai dat click pe acest buton se deschide un formular în care se cer următoarele date: Numele lecției interactive, serviciul de video conferinta selectat (zoom sau google meet) pe urmă se apasă pe butonul pornire lecție și deschide lecția în serviciul de video conferinta selectat. Când se închide lecția profesorul apasă pe un buton albastru închide lecția și rămâne stocată într-un istoric în cadrul funcției Lecție interactivă.

2. Teme:
În acest modul apare în colțul dreapta sus un buton verde adaugă tema. După ce se da click pe acest buton se deschide un formular în care se cer dateke: Se selecteaza clasa din lista de clase, numele temei, descrierea temei, atașarea fișierului (Dacă este cazul) și data limita.
După completarea datelor se apasă pe butonul galben pasul urmator. O sa apara lista cu elevii clasei respective. Se selectează elevii doriți de către profesori. Apoi se apasă pe butonul portocaliu trimite tema. Profesorii când primesc tema pot să o aprecieze cu feedback-uri, de exemplu:?

3. Mesagerie: Mesageria se foloseste și în conturile de profesori exact ca si în contul de director.

4. Grupuri: Modulul grupuri se foloseste și în conturile de profesori exact ca si în contul de director.

5. Contul meu: Se foloseste exact ca si în contul de director.

Contul de elev: Elevii se conectează în cont din secțiunea autentificare cu adresa de mail și parola transmisă de director.

1. Situația la zi:
-Notele: În acest modul elevul își vede notele și mediile la fiecare materie. În fundul paginii cu notele apare media generală calculată automat de către platformă.
-Absentele: În acest modul apar absentele elevului la fiecare materie în parte. Absentele motivate sunt incercuite iar absentele nemotivate apar cu culoarea roșie. În fundul paginii cu absentele apar toate absentele motivate și nemotivate și numărul lor toatal generate automat de platformă.

2. Lecție interactivă: în acest modul elevul vede toate lecțiile interactive. În dreptul lecțiilor care au început apare un buton portocaliu participă. Când se dă click pe acest buton este automat redirectionat spre intalnirea video.
Fiecare lecție apărută în istoric cuprinde următoarele date: Data desfășurării, ora, Numele și prenumele profesorului și materia la care a avut loc lecția.

3. Teme: În acest modul apar temele la fiecare materie în parte. În momentul în care se dă click pe o temă se deschide și apar datele transmise de catre profesor. În dreptul temei apare un buton albastru încarcă fisier. Când dă click pe acest buton selectează fișierul dorit și apoi apasă pe butonul trimite tema.

4. Mesagerie: Se foloseste exact ca si în contul de profesor și director.

5. Grupuri: Se foloseste exact ca si în contul de director și profesor.

6. Contul meu: Se foloseste exact ca si în contul de director și profesor.
Cine știe să facă toate astea sub forma unui cod html îl rog din tot sufletul să îl facă. Si va rog nu faceti mișto de întrebare. Multumesc celui care mă ajută

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar cu coduri HTML nu se poate face ceea ce doresti tu!
Mai ieste nevoie de mai multe limbaje de programare, gestionare de baze de date etc.
Costul poate fi de cateva mii de euro.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Cred ca esti foarte optimist cand spui "cateva mii" ca eu m-as gindi din scurt la niste ZECI de mii. Practic el vrea o clona de Google Classroom/Zoom...

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cred ca, programarea este sa scrii doar ce ii apare pe ecran... tongue

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ceea ce ceri d-ta necesită muncă de specialitate care costă.

| Hammurabi a răspuns:

HTML este un limbaj utilizat pentru crearea site-urilor/paginilor web.
Tu ce vrei de fapt?
Să-ți facă cineva aici pe TPU un site de complexitatea celui descris de tine, gratis? laughing)))

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Hammurabi):

... si doar cu "coduri HTML" nu si baze de date si alte alea...

| Hammurabi a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Corect

| VoidEternal a răspuns:

Nu ai cum sa crezi că o să-ți facă cineva toate astea pe gratis, nu?

| Konkistador a răspuns:

Ca sa faci asa ceva trebuie sa fii as in HTML, CSS, JavaScript, limbaje de programare server-side si framework-uri, asa ca ori inveti tu sa faci asa ceva ori platesti pe cineva sa-ti faca asta dar te va costa foarte mult, atat costul manoperei cat si intretinerea.