| Marius12345678910 a întrebat:

Buna Seara TPU Vin si eu cu o intrebare in legatura cu o placa video..Am achizitionat o sursa mai exact un chieftec GPA-500S8 De 500 wati Si vreau sa stiu daca e buna de ceva sursa am urmatorul sistem : Amd phenom II X4 850 3. 30GHz, placa de baza msi 760gm-p21 (fx), ram 4gb ddr3 1333, hdd 250 gb Samsung sata2, asa placa video este o palca gigabyte hd 6850 1gb ddr5 insa din cate am auzit sursa mea nu ar suporta aceasta placa video? si inca cv cu hwmonitor la sursa imi arata ca pe firul acela galben adica 12volti eu am defat 9.94, cu occt la fel(al program) tot 9.94 insa cand am masurat ci voltmetrul firul galben. cel pci-exprees de intra in placa video. aveam 12.35 volti, apoi m-am uitat in bios la fel 12.35v deci ce sa cred? e buna sau nu sursa? ca programele zic una. masuratu zice alta, vreau sa mearga palca video sa nu mise stinga pc-ul cand ma joc, multumesc frumos happy sper sa ma ajute cineva.

Răspuns Câştigător
| introduaicinumele a răspuns:

Fiecare piesa are alt volatj. de exemplu procesorul are in jur de 1.5 volti (se poate mari in caz de OC). Important este puterea sursei, sa fie cu vreo 100 W mai mult decat cer piesele (placa video mananca cel mai mult). Am vazut persoane cu placi video GTX de 400-450W si cu sursa de 500W (reali) si mergea fara probleme.