| Bobica13 a întrebat:

sunt nou pe TPU. Am o nelamurire. Am un stick de memorie care dupa doua folosiri mi-a aparut un mesaj cum ca ar fi blocat sau "write protected" si nu pot pune, sterge sau salva ceva de pe el. Ma puteti ajuta, va rog? Multumesc.

5 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Incearca sa-l formatezi. Click dreapta pe iconita lui, alegi "format" si apoi "start". Vezi daca merge!

| Bobica13 explică (pentru dannyel86):

Tocmai am incercat si cand ii dau start apare "The disk is write protected" sad. Nu stiu daca ajuta cu ceva dar i l-am dat mamei mele la servici, lucreaza la banca, si dupa s-a blocat. Ea a zis ca din cate stie dupa ce foloseste un stick acesta se blocheaza. Poate stie cineva big grin

| dannyel86 a răspuns (pentru Bobica13):

Tu ai antivirus in calculator?
Nu cred sa fie un virus la mijloc, dar nici asta nu ar fi exclus. De obicei virusul impiedica accesul la fisiere sau creeaza shortcut-uri pe stick.
Am avut un stick exact cu problema ta si am gasit pe net un program "Usb format" care mi-a rezolvat problema. Sfatul meu e, daca vrei sa salvezi stickul, sa incerci cu o versiune mai noua a softului. Pe google iti apar mai multe versiuni, ai grija sa o alegi pe ultima. La mine a functionat. Sper ca si tu sa rezolvi problema.

| NuVreauSaStitiCnSunt a răspuns:

Am si eu un stick gen al tau. vezi ca e un butonas la stick, da de el. pe marginea stickului probabil, apoi vezi daca mergewinking

| Bobica13 explică (pentru NuVreauSaStitiCnSunt):

Multumesc pentru raspunsul rapid :d. Stick-ul meu nu are nici un butonas. Ori nu il vad eu, desi m-am uitat bine zic eu, ori nu are. La tine a mers cu butonasu?