1. Daca te intrebi de conversie, da. 200 megabiti se traduc in 25 de megabytes. Teoretic asta este transferul fizic. Avand in vedere ca pachetele de date mai au si alte informatii in ele, tu vei vedea pe calculator(in conditiile in care ai 200mb la intrare) aproape 22 de megabytes la viteza de descarcare. Restul ii consider informatiile din fiecare pachet de date ce iti vine, plus raspunsul de confirmare de primire. Asta daca mergi pe TCP. Daca mergi pe http timpul se mareste considerabil (asa este protocolul, sa nu intram in detalii ca sunt multe)
2. Cum iti spuneam distanta si obiectele interpuse precum si zgomotul de fond afecteaza calitatea. Dar ai dreptate, nu cunosc configuratia ta.
3.E mai complicat un pic faza cu 300mb. Intai de toate, din memorie prindeai 300 mb in frecventa de 5 gh. In mod normal ea e 2.4 Ghz. Apoi ca sa ajungi la 300mb era o smecherie numita channel bonding. Practic se leaga 2 canale si se sincronizeaza intre ele astfel incat informatia sa fie dubla. Daca placa ta hifi nu suporta macar una dintre cele doua, atunci scazi la sub 150 respectiv 120.130 mb.
Mai mult daca tin minte corect, daca ai vreun alt echipament conectat la router ce nu stie 802.11n atunci reteaua va intra intr-un mod mixt unde viteza va fi afectata.
Si capac la toate, daca un router simte interferente pe canalul bonduit atunci va trece automat in varianta safe, de un singur canal care va avea o viteza teoretica de 150 mb, dar din puntul meu de vedere imposibil de atins in situatii normale. Prin interferente pe canal se inteleg si alti vecini care au wireless, dar si tv si cuptoare cu microunde, terminale mobile de telefoane fixe si orice poate sa emita in aceste benzi. Ia in calcul ca aceste benzi de frecvente sunt publice si oricine vrea poate sa emita.
4. Facand calculul in modul la care l-ai facut tu cu pachetul de filme, in valori absolute si scos din context ai dreptate.
Daca insa consideri situatia reala, de zi cu zi, vei pierde acele minute doar prima data. Pentru ca a doua oara, cand o sa incepi o descarcare o sa ai suficiente filme la care sa te uiti pana se ca termina o descarcare chiar mai mare de 50gb.
De aceea iti spuneam ca nu ai nevoie de asa ceva. Nu o sa ajungi never ever la viteza calculata de tine in realutate. Ea exista doar pe hartie si este referentiata ca viteza maxima.
Considera chestia asta precum o masina moderna. Ea pe indicator poate are scris 320 km. Dar nu va ajunge acolo decat in conditii ideale. Si oricum, pe autostrada nu o sa depasesti decat rar 140km. Asa este si aici.
Sper ca ti-am raspuns. Incerc sa iti argume tez situatia reala vs situatia ideala.
Pentru ca Pc-ul să beneficieze de 200mb ai nevoie de:Un router Gigabit, adică ce are porturi de 10/100/1000 pe ethernet și la Pc să adaugi o placa de rețea gigabit pe Pci.Vezi că la second găsești și la 20 ron.Noi îs undeva la 40-50.
Recomand așa ceva:
http://olx.ro/oferta/gigabit-router-tp-link-ID2UJJz.html#af6a630a26
și placă de reț€a:
http://olx.ro/......34f0F.html
S-ar putea să trimită și în țară.
succes
Cum a spus si K0sti routerul reduce viteza. Mai este si faptul ca depinde viteza si de serverul la care esti cuplat, de cat de incarcat este si cat de bun este site-ul.
Tare mi-e ca daca iei placa gigabit nu o sa te tina calculatorul... ce configuratie ai? Nu de alta, dar pare antic sa nu ai Gigabit integrat. Eu am Gigabit LAN pe laptop (2009) si am avut si pe placa de baza de la desktop pe care am tinut-o din 2007 pina in 2012. Nu ma dau mare, zic ca idee. Daca tu ai un calculator de prin 2005 sau mai devreme, e foarte posibil sa nu poata el saracul sa faca fata la viteza aia de download.
Nu vei atinge niciodata viteza de pe cablu prin wireless! Sa nu ati mai invatat chesti asta! Vrei viteza, folosesti cablu, vrei fasoane, folosesti wireless! Problemele la tine sunt altele! Vezi si cu asta: http://www.epasystems.ro/......-internet/
Poti prinde wi-fi de la router, dar mai bine cumpara placa 10/100/100. Prin wi-fi ai din start o limitare de viteza. Plus ca prin cablu poti verfica foarte usor daca viteza de net este cea din abonament.
Salut.
Personal consider ca ar trebui sa nu faci nici o schimbare.
RDS iti poate oferi 200Mb dar asta doar local. Maxim in reteaua lor. In plus 200 este valoarea maxima pe care o vei atinge vreodata. Nu valoarea garantata. Aceea e ca si cand nu exista. Asteapta-te sa sari max pana in 50 Mb. desi ma gandesc ca in mod normal e chiar prea foarte mult. Intre 2 si 5 poate 10 ai putea sa mergi uneori in afara retelei.
Al doilea lucru, odata cu distanta fata de router incepe sa iti scada si viteza de transfer. Si acea viteza este teoretic 300. Practic insa e mult mai redusa. Daca mai apare si zgomot, probleme in alimentare, mai ai si un tv mai smecher si niste vecini care au si ei wireless... deja esti in alt film.
Al treilea lucru, te uiti la calculator la wifi si vezi ce protocol utilizeaza. e ceva de genul 802.11n sau g sau etc. Te uiti pe net sa vezi viteza maxima in conditii teoretice. Cu siguranta ceea ce ai acolo o sa mearga mai putin de 300.
Al patrulea lucru: poti sa descarci fisiere si poate nu ai nevoie de atata banda oricum. Poti sa faci streaming si iarasi nu ai nevoie de atata banda. Poti sa te joci jocuri In retea. Iarasi nu ai nevoie de banda. In ultimul caz ai nevoie de timp de raspuns cat mai mic. Acele milisecunde de la ping. Sa fie cat mai aproape de 1. Este adevarat ca exista aceasta conceptie de banda larga, timp de raspuns rapid. Dar nu se aplica decat in cadrul aceleiasi retele. Oricare ar fi cazul tau, nu ai nevoie de atata viteza la internet.
1) Daca RDS imi ofera 200 de mega ar trebui sa descarc cu 25mb/s.
2) Ce distanta? Am pc si e foarte aproape de router.
3) Am 802.11n de la n-tenda.
4) Tin sa te contrazic, daca descarc un pachet de filme de 50 Gb sa zicem si descarc cu 8-9 mb/s in 2 ore, pai daca am 25mb/s le descarc in cateva minute, asta e diferenta.
1. Daca te intrebi de conversie, da. 200 megabiti se traduc in 25 de megabytes. Teoretic asta este transferul fizic. Avand in vedere ca pachetele de date mai au si alte informatii in ele, tu vei vedea pe calculator(in conditiile in care ai 200mb la intrare) aproape 22 de megabytes la viteza de descarcare. Restul ii consider informatiile din fiecare pachet de date ce iti vine, plus raspunsul de confirmare de primire. Asta daca mergi pe TCP. Daca mergi pe http timpul se mareste considerabil (asa este protocolul, sa nu intram in detalii ca sunt multe)
2. Cum iti spuneam distanta si obiectele interpuse precum si zgomotul de fond afecteaza calitatea. Dar ai dreptate, nu cunosc configuratia ta.
3.E mai complicat un pic faza cu 300mb. Intai de toate, din memorie prindeai 300 mb in frecventa de 5 gh. In mod normal ea e 2.4 Ghz. Apoi ca sa ajungi la 300mb era o smecherie numita channel bonding. Practic se leaga 2 canale si se sincronizeaza intre ele astfel incat informatia sa fie dubla. Daca placa ta hifi nu suporta macar una dintre cele doua, atunci scazi la sub 150 respectiv 120.130 mb.
Mai mult daca tin minte corect, daca ai vreun alt echipament conectat la router ce nu stie 802.11n atunci reteaua va intra intr-un mod mixt unde viteza va fi afectata.
Si capac la toate, daca un router simte interferente pe canalul bonduit atunci va trece automat in varianta safe, de un singur canal care va avea o viteza teoretica de 150 mb, dar din puntul meu de vedere imposibil de atins in situatii normale. Prin interferente pe canal se inteleg si alti vecini care au wireless, dar si tv si cuptoare cu microunde, terminale mobile de telefoane fixe si orice poate sa emita in aceste benzi. Ia in calcul ca aceste benzi de frecvente sunt publice si oricine vrea poate sa emita.
4. Facand calculul in modul la care l-ai facut tu cu pachetul de filme, in valori absolute si scos din context ai dreptate.
Daca insa consideri situatia reala, de zi cu zi, vei pierde acele minute doar prima data. Pentru ca a doua oara, cand o sa incepi o descarcare o sa ai suficiente filme la care sa te uiti pana se ca termina o descarcare chiar mai mare de 50gb.
De aceea iti spuneam ca nu ai nevoie de asa ceva. Nu o sa ajungi never ever la viteza calculata de tine in realutate. Ea exista doar pe hartie si este referentiata ca viteza maxima.
Considera chestia asta precum o masina moderna. Ea pe indicator poate are scris 320 km. Dar nu va ajunge acolo decat in conditii ideale. Si oricum, pe autostrada nu o sa depasesti decat rar 140km. Asa este si aici.
Sper ca ti-am raspuns. Incerc sa iti argume tez situatia reala vs situatia ideala.
Alex00717 întreabă: